Luka Modrić poput feniksa: Što ga se više napada on je bolji, ni ozljede ga ne mogu slomiti

Foto: Snimka zaslona

Najbolji hrvatski nogometaš i kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, nakon zasluženog poraza Vatrenih od Perua ( 0:2 ) u prijateljskoj utakmici suočio se s brojnim kritikama, neke od njih ne bismo ni u kojem kontekstu mogli svrstati u konstruktivne i dobronamjerne. Tako je to u svijetu nogometa, kad pobjeđujete uglavnom su svi zaslužni, kad gubite obično su krivi najbolji, plus trener. Malo je tko znao da je Luka protiv Perua igrao nespreman, naime, kapetan je igrao s načetim listom. Pojedini mediji su čak pokušali navesti navijače na krivi trag tvrdnjom da Hrvatska pobjeđuje kad Luka ne igra, kao primjer su naveli pobjedu Hrvatske u Teksasu protiv Meksika 1:0.  No, je li to baš tako? Naime, činjenica je da Vatrenih ne bi ni bilo na Svjetskom prvenstvu da kapetan završnicu kvalifikacija nije odradio kapetanski. Sjetimo se pobjeda protiv Ukrajine te Grčke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka je preskočio drugu utakmicu američke turneje za hrvatsku reprezentaciju protiv Meksika te se vratio u Europu, nekoliko dana nakon toga već je zaigrao za Real u utakmici protiv Las Palmasa za koji igra i Alen Halilović. Real je rutinskom igrom svladao Las Palmas te ga gurnuo prema drugoligaškom ponoru, a jedan od asistenata za pogodak Reala bio je i kapetan hrvatske reprezentacije.

Naime, u 30. kolu La Lige Luka je,kako smo već pisali, namjestio drugi gol za Real, od ukupno tri na utakmici koliko ih je kraljevski klub zabio.  To je četvrta prvenstvena utakmica Luke Modrića zaredom da je asistirao za pogodak. Najbolji veznjak svijeta prošle godine tako se ponovno, poput feniksa, vratio u pravi ritam, što je dobra vijest kako za Real s obzirom na završnicu Lige prvaka, tako, naravno, i za izbornika Zlatka Dalića budući da Hrvatska za nešto više od dva mjeseca putuje na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Bez pravog Modrića ambicije hrvatske reprezentacije na SP-u bile bi puno skromnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je Modrić jedan od najboljih veznih nogometaša svijeta i njegove su asistencije jednako tako vrhunske. Naime, protiv Las Palmasa primio je loptu na 30 metara od Realovog gola i onda duboko iz polovice svoje momčadi poslao je u prostor za velškog reprezentativca Garetha Balea, koji je loptu prihvatio u trku na 25 metara od gola protivničke momčadi. Bale je, naravno, kao vrhunski nogometaš poentirao, Inače, Modrić i Bale jedno su vrijeme zajedno igrali u Tottenhamu, tamo se sprijatelji, došli u Real i ostali veliki prijatelji. Tandem bez kojeg ni kraljevski klub ne bio bio isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.