Magazin Forbes: New York Knicksi treću godinu zaredom najvrednija NBA momčad

Foto: fah

Prema američkom poslovnom magazinu Forbesu, New York Knicksi su treću godinu zaredom najvrednija NBA momčad, a po prvi put u povijesti svaki od 30 klubova iz najjače košarkaške lige na svijetu vrijedi najmanje milijardu dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost Knicksa, kojima prijeti da se petu godinu zaredom ne plasiraju u doigravanje, procijenjena je na 3.6 milijardi dolara. To je devet posto više no godinu ranije, a razlog je obnova dvorane u kojoj igraju domaće utakmice Madison Square Gardena koja sada nudi nove mogućnosti zarade od sponzora i ulaznica.

Na drugom mjestu po vrijednosti su Los Angeles Lakersi sa 3.3 milijarde dolara, aktualni prvaci Golden State Warriorsi su treći sa 3.1 milijardom, a najvrednijih pet zatvaraju Chicago Bullsi sa 2.6 milijarde i Boston Celticsi sa 2.5 milijarde dolara.

Prosječna vrijednost NBA momčadi procjenjuje se na 1.65 milijardi dolara što je 22 posto više no godinu ranije, a čak tri puta više nego prije samo pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Forbesu, najveći razlog povećanja vrijednosti svih momčadi je novi ugovor oko prodaje televizijskih prava iz sezone 2016/17. vrijedan 24 milijarde dolara što je povećalo zarade klubova za 68 posto.

“Interes ulagača u NBA je trenutačno ogroman zbog snažnog gospodarskog okruženja u kojemu se nalazi te zbog mogućnosti rasta na međunarodnom tržištu na kojemu ima najbolje izglede od svih najvećih američkih sportskih liga”, objavio je urednik Forbesa Kurt Badenhausen.

Jedina momčad koja je poslovala s gubitkom je aktualni doprvak Cleveland Cavaliers zbog visokih izdvajanja za plaće igrača koji rezultiraju i velikim računom za porez na luksuz. Svejedno, Cavsi se nalaze na 15. poziciji po vrijednosti sa 1.3 milijarde dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.