Majoli nakon poraza od Srbije: ‘Nadam se da ćemo jednom izaći iz ove skupine’

Foto: fah

“U parovima nismo iskoristili šanse. Nažalost, mnogo puta nam se dogodilo da smo na poen-dva do pobjede, ali se nadam da ćemo jednom napokon igrati u najjačem sastavu i izaći iz ove skupine”, izjavila je izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli nakon poraza od Srbije 1-2, kojim je naša ekipa ostala bez finala turnira Prve Euro-afričke skupine u Bathu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odlučujućoj igri parova Olga Danilović i Aleksandra Krunić svladale su Dariju Jurak i Anu Konjuh sa 1-6, 6-1, 6-4.

Srbija je povela zahvaljujući pobjedi Olge Danilović nad Janom Fett 2-6, 6-2, 7-6 (7), u dvoboju u kojem je naša tenisačica nadoknadila zaostatak od 2-4 u odlučujućem setu, kod rezultata 4-5 spasila prvu meč-loptu, a potom još dvije u ‘tie-breaku’ (6-4), da bi kod vodstva 7-6 propustila meč-loptu sa servisom. Srpska tenisačica je osvojila tri poena zaredom i donijela prvi bod svojoj reprezentaciji nakon dva sata i 23 minute borbe.

“Stvarno mi je žao što nisam uspjela osvojiti bod, ali borila sam se. Nažalost, opet nisam imala ritam servisa, bila sam bolesna tjedan dana prije dolaska u Bath, a meni treba vremena da se vratim u ritam”, izjavila je Janna Fett.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačila je najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić, koja je nakon jednog sata i 46 minuta igre svladala Aleksandru Krunić sa 1-6, 7-5, 6-1. Naša tenisačica je u drugom setu vodila sa 5-1, ali je dopustila suparnici niz od četiri gema. Ipak, nizom od sedam gemova Osječanka je osigurala pobjedu.

“Bio je jako težak meč, u prvom setu sam još bila šokirana onim što se događalo u trećem setu prethodnog meča. Uspjela sam se probuditi i naći svoju igru”, rekla je Donna Vekić.

Za razliku od dvoboja s Turkinjama i Gruzijkama, ovoga puta igra parova nije bila sretna za našu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam tužna, jer je uvijek teško kad izgubiš na ovaj način, u tri meča u tri seta”, izjavila je najbolja hrvatska tenisačica u igri parova Darija Jurak.

“Šteta. Očekivali smo da će biti 1-1 nakon pojedinačnih mečeva, ali kako je Jana odigrala sjajno, sad nam je još više žao. U parovima nismo iskoristili šanse, imali smo ih mnogo i onda se okrenulo protiv nas”, zaključila je izbornica Iva Majoli.

Hrvatska Fed Cup reprezentacija će nakon još jednog meča u Bathu, koji će odigrati u subotu, ponovno imati jednogodišnju stanku te u veljači 2020. godine opet imati priliku probiti se kroz Prvu Euro-afričku skupinu do prilike za plasman u Svjetsku skupinu 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.