Mamić najavio press konferenciju iza Uskrsa: Iznijet će nove detalje i dokaze

Foto: fah

“Drage prijateljice i prijatelji, obzirom na svete dane ispred nas i teške teme, dokaze i optužbe koje svakodnevno iznosim, odlučio sam od danas do utorka 6. travnja prestati s objavama novih dokaza i optužbi vezanim uz #ReformaPravosuđa kako biste vas 150 000 blagdane mogli provesti u miru, s obitelji. Iz istog razloga sazivam press konferenciju u utorak, 6. travnja u Hotelu Mepas (Mostar) točno u podne! Pozivam sve predstavnike medija da budu na press konferenciji na kojoj ću iznijeti do sada nespomenute detalje i dokaze. Vidimo se”, objavio je Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoć je objavio status o sucima o kojima iznosi optužbe.

“Sutra Državno sudbeno vijeće bira sudbinu Hrvatske. Odlučuju hoće li svoje privatne interese staviti ispred prava i naroda. Sudac Vekić i Krušlin u povijest će biti upisani kao prljavi suci – suci koji su reketarili, putovali s ljubavnicama, pili, jeli, snimali videe ljudima kojima sude, mrtvi od alkohola spavali na stolu kluba koji vodi osoba kojoj sude, uzeli više od 500 000 eura reketa, nalazili se sa mnom na javnim i manje javnim mjestima tražeći raznorazne materijalne stvari od dresova Luke Modrića do novca za uređenje dvorišta. Suci koji su trebali biti nepristrani, suditi na temelju činjenica, a bili su reketari. Vuitton Vekić i Audemars Krušlin zauvijek će ostati simbol svega onogo nečasnog u pravosuđu, zajedno sa svojim prijateljima Kvesićem, Vrbanom, Bobanom i vrhom hobotnice Sessom. Ostat ćete upamćeni kao oni koji moraju osuditi iako netko nije kriv. Zbog vas se svi oni časni suci srame što su suci i nadam se da će sutra vaša karijera završiti, a kazneni progon početi. Iako ste sve već javno slučajno priznali i dokazi su javni, sutra Državno sudbeno vijeće bira na kojoj će strani povijesti biti – istinitoj ili ona koja će ih progoniti do kraja života i omogućiti da kad tad umjesto sudaca oni postanu osuđenici. Sutra po pravu prvih 2 ide dolje, a 4 ih ostaje, pobrinut ćemo se zbog budućnosti Hrvatske još kratko”, objavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.