Mamić objavio slike sudaca i zamjenika šefice USKOK-a u kafiću: Reagirao USKOK

Foto: Snimka zaslona

Zdravko Mamić objavio je na Facebooku fotografije koje su jučer snimljene u Osijeku i na kojima su u kafiću snimljeni zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković i dvojica sudaca iz Osijeka, a sada je na sve reagirao i USKOK.

Na slikama se , uz Miškovića, nalaze suci Miroslav Rožac i Miroslav Jukić, a Mamić ih je objavio ironično komentirajući da se radi o neovisnom tužitelju i neovisnim sucima.

“Donošenje presuda po kafanama Jukiću je očito odavno na meniju, jer je u Kafiću Magis prijetio predsjedniku vijeća Krušlinu da mora presuditi Zorana i mene ili će ga spremiti u zatvor! U zatvor sam korumpiranog Krušlina spremio ja, ali mi je već tada bilo jasno da moje suđenje ne vodi predsjednik vijeća Krušlin, koji je nota bene u mom predmetu dao izdvojeno mišljenje i bio protiv moje presude. Koliko cijela ‘neovisna infrastruktura’ zaudara i smrdi od glave govori i činjenica da na traženje odvjetnika Vrhovni sud nije dozvolio da se otvori omotnica s izdvojenim mišljenjem i pročita naglas. U 21. stoljeću u neovisnom i pravednom sudu, pošalju me na sud krivosudaca koji se dogovaraju s tužiteljstvom i još kriju kakve su odluke donijeli. Pa toga nije bilo ni srednjem vijeku”, napisao je, među ostalim, Mamić.

Na njegove navode reagirao je USKOK.

“Zamjenik ravnateljice koji je jučer u Osijeku bio na raspravi koja se vodi pred Županijskim sudom u Osijeku doista je u pauzi rasprave otišao u kafić popiti kavu. Poslije njega su slučajno, bez ikakvog dogovora, došla i dvojica sudaca toga suda, koji ne postupaju ni u jednom predmetu koje pred navedenim sudom zastupa taj zamjenik ravnateljice. Suci su po dolasku u kafić doista sjeli za isti stol sa zamjenikom ravnateljice te su se kratko zadržali u razgovoru, nakon čega se zamjenik ravnateljice vratio na nastavak rasprave. Ističemo da ni u jednom trenutku zamjenik ravnateljice nije sa sucima razgovarao o bilo kojem predmetu niti je uopće bilo govora o temama koje bi bile povezane s njihovim poslovima”, navodi USKOK u priopćenju.

Mamićeve navode nazivaju netočnima i zlonamjernima.

“Potpuno je netočna zlonamjerna konstatacija Zdravka Mamića da bi se radilo o ‘suprotstavljenim stranama koje se časte i dogovaraju’. Činjenica da su zamjenik ravnateljice USKOK-a i suci Županijskog suda u Osijeku stjecajem okolnosti popili kavu u istom kafiću u spomenutoj objavi Zdravka Mamića potpuno je neutemeljeno iskorištena za konstrukcije koje plasira, očito u nedostatku pravnih argumenata. Napominjemo da niti Etičkim kodeksom državnih odvjetnika niti bilo kojim drugim aktom nije zabranjeno kolegijalno druženje tužitelja sa sucima. Također ističemo da okolnosti u kojima se dogodio ovaj konkretan susret ne smatramo neprimjerenima, niti da je time na bilo koji način dovedena u sumnju nepristranost tužitelja i sudaca”, priopćio je USKOK.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr