Mandžukićev prvi trener: ‘Imao je sportsku inteligenciju, a bio bi bolji bočni od Darija Srne’

Foto: snimka zaslona

Slavonsko-brodska televizija snimkom se prisjetila 18-godišnjeg Marija Mandžukića, tada igrača Marsonije, koji je već tada najavljivao da će igrati u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegove sosobnosti nije sumnjao ni Damir Ruhek, prvi trener koji je vodio Marija Mandžukića u mlađim kategorijama.

“Vjerovao sam da će biti u prvoj ligi i biti reprezentativac, ali ovo što je napravio, ne vjerujem ni da je sam vjerovao u to. Nije bio neki đak, ali imao je sportsku inteligenciju. On bi i dan danas bio bolji bočni od Darija Srne”, rekao je u razgovoru za emisiju Sport Plus SBTV-a.

Naime, Manžukić je često igrao kao desni bočni, dok je u 18. godini počeo puno više igrati u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Igrao je bočnog i on je probijao, centrirao, ali njegovi napadači nisu znali zabiti s pet metara. Rekao je tada: ‘Ili ću ići u napad, ili više neću igrati nogomet'”, ispričao je.

“On je kod mene igrao i libera, odigrao je fantastično. Probao sam ga na stoperu, a igrao je i napadača protiv Slavonije u Požegi. Povrijedila su mi se oba napadača, stavio ja njega u napadu. Prvo poluvrijeme je zabio gol kao desni bočni, a kao napadač se više puta našao u ofsajdu, a dvaput izašao sam i nije dao gol”, priča Ruhek.

“Treneru, došao sam vam reći da ja nisam za napadača’, rekao je. Rekao sam mu da treba malo razmišljati za napadača. Puno je zabijao kao bočni, dolazio je iz drugog plana”, ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.