Manuel Neuer se ne miri s porazom od Francuske: Njemačka daje kraljevstvo za strijelca

Foto: fah

Svjetski prvak poražen je u polufinalu Europskog prvenstva, rezultatski uvjerljivo svladala ih je Francuska. Je li rezultat od 2:0 realan odnos snaga ili je to, kako uporno ponavljaju svi u Njemačkoj, nepravedan rezultat s obzirom na igru? Kako god bilo – gotovo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Njemačka je imala puno više loptu u svojim nogama, imala je puno više prilika, no, nije imala raspoloženog strijelca koji bi te prilike pretvorio u golove. Da bi to mogao biti problem Njemačke vidjelo se još u grupnoj fazi kada su se njemački nogometaši napromašivali protiv Sjeverne Irske, bilo je tu i pomalo bizarnih situacija, još kad su ostali bez Maria Gomeza postalo je jasno da Njemačka ima sve, osim golgetera koji je u pravoj natjecateljskoj formi.

Problem s realizacijom apostrofirao je i najbolji europski golman, Manuel Neuer, koji se teško miri s činjenicom da svjetski prvak neće igrati u završnici Eura.

“Imali smo jako puno prilika, ali imali smo nekoliko utakmica na Euru u kojima ih nismo iskoristili. To je bio maleni problem kojeg smo imali. Ali naš stav i naš karakter su bili dobri, mi uvijek želimo igrati dobar nogomet i dominirati. Čak smo i u polufinalu Eura protiv domaćina odigrali dobro, nametnuli svoju igru. Da smo mi na domaćoj utakmici odigrali kao Francuska, čitav stadion bi nam zviždao”, rekao je Neuer Kickeru, vidno razočaran poslije poraza da Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neuer je vidio i svjetlu stranu utakmice u Marseilleu, iako to neće puno pomoći navijačima Elfa, kao što Hrvatskoj malo pomaže činjenica da su Vatreni igrali dobro, na momente odlično, pa opet ispali u ranoj fazi natjecanja.

“Ako postoji neka pozitivna strana poraza onda je to što ne idemo kući nakon loše utakmice. Ako usporedite ovo s Varšavom 2012. godine i 1:2 protiv Italije, radije ću turnir napustiti na ovaj način. Predstavili smo se bolje nego na zadnjem Euru. Mnogi prijatelji nogometa, ne samo Nijemci, bi nas voljeli gledati u finalu”, zaključio je jedan od junaka njemačkog slavlja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prije dvije godine, kada je Njemačka u finalu pobijedila Argentinu i osvojila svjetsku krunu.

Njemački mediji, pomalo ironično, predlažu njemačkom savezu da pokuša ponuditi kraljevstvo za strijelca. Možda se netko javi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.