Marca: Luka Modrić predvodi najbolju veznu liniju u povijesti Reala?

Foto: Twitter

Nakon odlaska glavne zvijezde Cristiana Ronalda mnogi su Realu prognozirali slom, odnosno sportski krah i smjenu generacija, no, utakmica protiv Rome na startu Lige prvaka pokazala je pravu snagu kraljevskog kluba. Naime, Real je rezultatom, a najviše igrom, ”razbio” Romu, inače prošlogodišnjeg polufinalista Lige prvaka, nadigrao je u svim segmentima, najbolji igrač utakmice bio je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije – Luka Modrić, koji je po mnogima baš protiv Rome odigrao jednu od svojih najraskošnijih partija u dresu aktualnog prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sumnje, Modrić – Toni Kroos – Casemiro, najveća je pokretačka snaga Reala zadnjih desetljeća, koja je i madridskom klubu, a onda i sad već bivšem treneru tog kluba Zinedine Zidaneu, donijela puno radosti, trofeja, pobjeda… Navedena tri igrača čine pokretačku snagu najtrofejnijeg, pa i najboljeg, nogometnog kluba Europe svih vremena. Real je osvojio najviše Liga prvaka, odnosno nekoć Kupa prvaka. Zadnje tri godine kraljevi zasluženo sjede na europskom nogometnom tronu.

S obzirom na navedeno španjolska Marca, inače bliska Realu, pokrenula anketu i pozvala čitatelje da se izjasne  sačinjava li spomenuta trojka najbolji vezni red kraljevskog kluba u povijesti. Kako prenosi portal Goal.com/hr Modriću, Kroosu i Casemiru sučelili su četiri moćna vezna reda među kojima su i neki od najboljih nogometaša u povijesti.

1. Michel – Schuster – Vazquez – Gordillo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. L. Enrique – Redondo – Laudrup – Amavisca

3. Figo – Makelele – Zidane – Solari

4. Figo – Beckham – Guti – Zidane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Modrić – Casemiro – Kroos

Pogađate, čitatelji su se odlučili za vezni red koji predvodi hrvatski nogometaš. Čak  74 posto čitatelja svoj glas dalo je Hrvatu, Nijemcu i Brazilcu. Prvi do njih su slavni Galacticosi s Gutijem i Beckhamom (10% glasova)…

”Otkako su se Modrić, Kroos i Casemiro kompletirali u veznom redu Reala 2015. djeluju nezaustavljivo. Koštali su klub manje od 80 milijuna eura, no ovo je možda i najbolji vezni red u povijesti kluba. Prvi put zajedno ih je u sastav stavio Rafa Benitez u listopadu 2015. godine, a mjesec dana kasnije ta je trojka debitirala i u Ligi prvaka i svladala PSG”, piše Marca te dalje nastavlja u istom stilu, pokušavajući objasniti što  je bilo ključno u početku njihove dominacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Zidane ih je nakon preuzimanja klupe počeo standardno postavljati u prvih 11 i taj je vezni red otišao na neki viši nivo koji je pak Real odveo do tri uzastopne Lige prvaka. Tu se ubacuje i Isco i daje dodatnu čaroliju veznom redu kojem nema premca u svjetskom nogometu. Dominirali su u posljednje tri Lige prvaka, a i četvrta je počela na isti način”, zaključila je Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.