Marino Marić jutro nakon lošije utakmice: ‘Na terenu nije bilo dobro’

marino marić
Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija je na uvertiri Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu odigrala 29:29 protiv Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marino Marić je jutro nakon te utakmice podijelio svoje dojmove.

“Baš smo se namučili. Olako smo ušli u utakmicu, pripremali smo se iz nekih videa i vidjeli da su brzi i neugodni i da ih je Sigurdsson dobro posložio. Na snimkama je sve bilo podnošljivo. Na terenu nije bilo dobro”, rekao je Marić.

“Bili smo u paralizi prvih 20 minuta, oni su zabijali kako su htjeli, a mi smo promašili sigurno četiri, pet zicera i otišli su na 6:2. Krenula je agonija, tražili smo se, bili smo šokirani i čekali da uđemo normalu. Tek pred kraj prvog poluvremena napravili smo neku seriju. U drugom dijelu vratili smo se u igru, imali smo četiri lopte za plus jedan, ali nismo uspjeli. Podbacili smo u prvom poluvremenu u svim segmentima i nismo krenuli kako mi to znamo i možemo, bili smo u nevjerici i šoku. Tako ne funkcioniraš”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“”Krenuli smo olako, promašivali zicere, oni su letjeli iz naših grešaka i to je to. U rukometu nema više nekog s kim možeš olako, svi znamo da u će te klubu dobiti i trećeligaš ako se opustiš. Japan je moderna momčad, ako ne uđeš dobro, normalno je da će te kazniti. Početak je odlučio. Da smo krenuli normalno, sve bi možda bilo drugačije. Minus sedam je teško vratiti protiv bilo koga, a kamoli ozbiljne momčadi. Ne smijemo si više dozvoliti blackout. Svi su se trudili, ali to stanje šoka te makne da nisi na vrhuncu”, ističe Marić.

Na kraju se osvrnuo i na utakmicu koja slijedi – protiv Angole.

“Radili smo analizu, Kaleb nam je isto pomogao jer ih je gledao, već smo vidjeli neke opasnosti. Nakon Japana sad je i Angola opasna, na nama je da se pripremimo i da budemo ono što smo bili prošle sezone, da pokažemo ono što možemo. Ako krenemo opet s greškama, bit će teško, moramo prihvatiti pritisak kad smo u ulozi favorita”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.