Maurizio Sarri o novom Ronaldovom rekordu: ”Kada nešto odluči napraviti, jako ga je teško zaustaviti”

Foto: fah

Nakon pobjede u derbiju protiv Lazija (Ronaldo zabio oba gola za Juventus) mnogi smatraju kako je Stara dama osigurala novi naslov prvaka. No, trener Juventusa, Maurizio Sarri, i dalje upozorava kako ipak nije sve riješeno te navodi da su Juventusu neophodna još četiri boda kako bi se i teoretski potvrdila titula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, pobjedom protiv Lazija su crno – bijeli napravili veliki korak prema novom naslovu, koji je zapravo i prije ove pobjede bio nadohvat ruke. Juventus je još uvijek jednostavno prejak za konkurenciju u Serie A.

“Uvijek govorim, pričanje o budućim pobjedama je kao pričanje o šansama za golove. Ne znači ništa ako ne učinite što govorite. Moramo uzeti još četiri boda, svaki bod je sada jako teško osvojiti jer igramo svaka tri dana. Moramo ostati koncentrirani”, kazao je Sarri nakon trijumfa u derbiju.

Juventusu je pobjedu osigurao 35-godišnji Portugalac Cristiano Ronaldo, koji i u ovim godinama ruši rekorde. Dakle, u godinama kada većini nogometaša, osim valjda njemu, Messiju i Luki Modriću, pada snaga i kada polako kopni forma Portugalac i dalje igra na razini na kakvoj je igra svojedobno u Realu. Ronaldo je, kako smo već pisali, postao nogometaš s najbrže postignutih 50 golova u Serie A, u dvije sezone u Italiji, u prvenstvu, Ronaldu je za pedeset golova trebala 61. utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o svemu kaže trener Juventusa?

“To se dogodi kad Cristiano osjeti krv. Čudesan je, jako brzo se oporavlja između utakmica. Ne radi se ovdje samo o fizičkom dijelu nogometa, već i psihičkom. Čovjek koristi jako puno energije svaku utakmicu, ali uvijek se oporavi. Svjetska klasa je u glavi, ne samo u nogama”, naglasio je Sarri.

Može li Ronaldo, nakon ovog rekorda, srušiti još jedan rekord? Naime, može li postići najviše golova u jednoj sezoni talijanskog prvenstva, spomenimo kako rekord trenutno drži Argentinac Gonzalo Higuain, koji je zabio 36 golova u momčadi koju je trenirao upravo Maurizio Sarri?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada nešto odluči napraviti, jako ga je teško zaustaviti. Vidjet ćemo treba li mu odmor u sljedećim utakmicama, ali ako je u ovakvoj formi, možda mu odmor nije potreban.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.