Cristiano Ronaldo i s 35. godina ruši rekorde…

Foto: fah

Nogometaš Juventusa, Cristiano Ronaldo, i dalje, u 35. godini, ruši rekorde. Naime, portugalski reprezentativac sinoć je u pobjedi Juventusa u derbiju 34. kola Serie A protiv Lazija 2:1 zabio dva gola, a o čemu svi danas govore. Ronaldo je došao do 30 golova u sezoni te je postao treći nogometaš (ubrzo je to uradio i Ciro Immobile) koji je u posljednjih 60 godina dao najmanje 30 golova u jednoj sezoni Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnije ipak od svega se govorilo o rekordu s 50 i više od postignutih golova u engleskoj Premier ligi, talijanskoj Serie A, španjolskoj La Ligi… Podsjetimo, Ronaldu je ovo bila 61. utakmica u Serie A te je uspio zabio pedeset golova. U povijesti talijanskog nogometnog prvenstva nitko od Ronalda nije stigao brže do 50 golova. Rekord je dosad držao legendarni Ukrajinac Andrij Ševčenko, koji je u Milanu do 50 golova stigao nakon 68 odigranih utakmica.

Bez obzira na godine Ronaldo je ove sezone u talijanskom prvenstvu zabio 30 golova u isto toliko nastupa. Ronaldo se izjednačio s Cirom Immobileom iz Lazija na prvom mjestu ljestvice najboljih strijelaca talijanske lige.

Nakon rušenja još jednog rekorda Cristiano Ronaldo je naglasio koliko je to važno, ali…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rekordi su uvijek važni, ali najvažnija je stvar što smo stigli do pobjede. Mi smo fenomenalna momčad, pokazali smo to opet večeras, no stalno želimo dizati ljestvicu i poboljšavati se. Rekord je lijep, a status najboljeg strijelca je prirodan rezultat toga da smo pobijedili puno utakmica ove sezone”, rekao je Ronaldo poslije utakmice i poslije pobjede Juventusa.

Nakon pobjede protiv Lazija hoće li se Juventus okrenuti uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Lyona? Naime, Juve igra protiv Lyona 7. kolovoza i lovi vrlo neugodan rezultat iz prve utakmice od 0:1.

“Imamo četiri utakmice do kraja, ne smijemo dozvoliti da stvari odu u krivom smjeru i znamo da je Serie A teška. Ipak, ekipa igra dobro.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.