Meč karijere za Stipu Miočića: Tko će biti najveći teškaš u povijesti UFC-a?

Foto: Snimka zaslona

“Za mene je još uvijek Cain Velasquez najveći teškaš u povijesti UFC-a. Međutim, ako i drugi put pobijedim Stipu, borca koji je u raspravama o najvećem ikad, onda naravno da ja upadam u tu diskusiju”, rekao je Daniel Cormier, uoči velikog boksačkog spektakla koji je na rasporedu u nedjelju oko šest sati po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Stipe Miočić kreće u meč s velikom željom da povrati teškaški naslov u UFC-u. Podsjetimo, Miočića je Cormier prije godinu dana nokautirao te tako mu oduzeo krunu.

Tko god pobjedi od ove dvojice boraca ulazi u konkurenciju za najboljeg teškaša u povijesti UFC-a. Naravno, Stipe Miočić sebe takvim smatra, no, to će morati dokazati u ringu, u slučaju novog poraza, jednostavno rečeno, ispada iz igre, tako da je ovo jedan od najvažnijih mečeva Stipe Miočića, koji je u posljednjih godinu dana odbio sve ponude UFC-a kako bi se spremio za veliki okršaj s Cormierom.

Posljednja je ovo prilika Miočiću za revanš. Cormier, s obzirom na godine, želi otići u mirovinu kao najveći teškaš u povijesti UFC-a.  No, pitat će se nešto i američkog Hrvata, koji je uoči meča karijere poslao poruku i Hrvatima: ”Vaša mi podrška znači sve…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan drugi borac, koji 2010. godine u Strikeforceu prekinuo Fedorov niz, Fabricio Werdum, ima posve drugačije razmišljanje:

“Najveći nisu ni jedan, ni drugi. Najveći je Fjodor, čovjek koji je bio 10 godina bez poraza.Što se tiče ove borbe, predviđam pobjedu Miočića. Vjerujem da će vratiti naslov prvaka pobjedom na bodove.”

Većina medija ipak blagu prednost daju Cormieru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.