Medveščak pozvan na prestižni Spengler kup

Hokejaški klub Medveščak nastupit će na prestižnom Spengler kupu koji će se održati krajem prosinca ove godine u Davosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponosan sam da smo uspjeli i ovo ostvariti. Veliko je ovo priznanje za naš klub, sve ono što smo zajedno s našim partnerima, sponzorima i navijačima učinili u posljednjih nekoliko godina – prvo KHL, a zatim Spengler kup. Drago mi je da su organizatori kupa prepoznali vrijednost našeg rada i kluba i omogućili nam ovu iznimnu sportsku čast!”, izjavio je predsjednik kluba Damir Gojanović.

Zagrebačkim “medvjedima” ovo će biti prvi put da će nastupiti na ovom prestižnom turniru, a suparnici će im biti švicarski prvoligaš koji je ove sezone igrao u polufinalu NLA i prošlogodišnji pobjednik kupa HC Geneve-Servette, Team Canada (momčad sastavljena od najboljih Kanađana koji igraju u Europi), Salavat Julajev iz Ufe, finski Jokerit iz Helsinkija, koji će od 2014/15. nastupati u KHL-u, te domaćin Davos.

“Uvjeren sam kako će Medveščak, 18-struki prvak Hrvatske i član KHL prvenstva, impresionirati navijače na Spengler kupu, te nas iznimno raduje činjenica da Medveščak iz Zagreba postaje član naše obitelji”, izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora Spengler kupa Fredi Pargaetzi prilikom najave pridruživanja Medveščaka ovom prestižnom sportskom događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spengler kup je hokejski međunarodni turnir koji ima dugogodišnju tradiciju, još od 1923. godine te je uz Stanley kup (NHL) najstarije natjecanje na svijetu. Spengler kup se svake godine igra u Švicarskoj, u Davosu, u razdoblju između Božića i Nove godine u organizaciji prvoligaša Davosa, a 2014. će biti njegovo 88. izdanje. Na njemu mogu sudjelovati samo klubovi s pozivnicom, a za trofej se bori šest momčadi. Tijekom svih ovih godina na Spengler kupu, koji je dobio ime po doktoru Carlu Spengleru, igrali su brojni klubovi iz cijelog svijeta, a najviše osvojenih kupova ima upravo domaćin, Davos – 15, te Team Canada – 12.

Za razliku od Medveščaka, kojemu će ovo biti premijera na Spengleru, svi ostali klubovi već su dobro upoznati s tradicionalnim natjecanjem u Davosu. Jokerit, peterostruki finski prvak, dosad je sudjelovao šest puta na Spengler kupu, posljednji put je to bilo 2003. Geneve-Servetteu ovo će biti treći Spengler, kao i Salavatu. Salavat je 2007. zaigrao i u finalu protiv Teama Canade, ali trofej je pripao Kanađanima. Team Canada će pak nastupiti 31. put zaredom, dok je Davos, koji u svom opusu ima čak 30 naslova prvaka Švicarske, tu od samog početka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.