Messi trenirao uoči prve polufinalne kup utakmice s Realom: Hoće li zaigrati?

Foto: fah

Kapetan Barcelone Leo Messi trenirao je u utorak, dan prije prvog polufinalnog dvoboja španjolskog Kupa kralja, u kojem će branitelj naslova u srijedu (21 sat) ugostiti Real Madrid na Nou Campu, što bi moglo značiti i da će Argentinac zaigrati u toj utakmici, unatoč ozljedi lista iz subotnjeg prvenstvenog dvoboja s Valencijom u kojem je postigao dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najvažnije je ono što vam igrač kaže, je li spreman ili nije. Bez obzira što pokažu liječničke pretrage, ako se igrač ne osjeća spremnim, morate ga izostaviti”, izjavio je Barcelonin trener Ernesto Valverde na konferenciji za medije uoči “El Clasica”.

“S obzirom na to da je pred nama još mnogo utakmica, nisam sklon riskirati. Da sezona završava sutra, bilo bi drugačije. Kad postoji rizik od ozljede, igrači su pod ‘ručnom kočnicom’, a to ne želiš u utakmici kakva nas čeka u srijedu”, zaključio je Valverde.

Njegov suparnik, trener Reala Santiago Solari, rekao je kako bi volio da Messi bude u sastavu, ali da to neće utjecati na pripremu njegove momčad za ovaj dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek je dobro kad najbolji igrači igraju, ali bez obzira na to hoće li on igrati ili ne, mi ćemo se pripremati na isti način”, izjavio je Solari.

Real u prvenstvu za Barcelonom zaostaje osam bodova, a Katalonci su posljednje četiri godine osvajali Kup kralja. ‘Kraljevski klub’ je posljednji put slavio u tom natjecanju 2014. godine, kad je u finalu nadigrao Barcelonu sa 2-1.

Očekuje se da će u početnoj postavi Barcelone biti Ivan Rakitić te da će s druge strane Realovu momčad predvoditi kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.