Milan Badelj javio se iz karantene: ”Talijani nisu klonuli duhom, iako je situacija konfuzna i dosta nezgodna”

Foto: fah

Hrvatski nogometni reprezentativac, igrač Fiorentine, Milan Badelj, nalazi se u izolaciji u Firenci.  Kako smo već pisali cijela Italija je jedna velika karantena, zemlja je zbog pandemije koronavirusa pred kolapsom, pokušava se sve, a talijanska je Vlada proglasila stanje najvećeg stupnja pripravnosti u borbi protiv korona virusa. Seria A je privremeno prekinuta, igrači se nalaze u kućnim karantenama. Kad će se prvenstvo nastaviti nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Badelj se javio videopozivom za RTL iz Firence…

”OK smo kao obitelj, tu su supruga, punica i mali. Izolirani smo u stanu jer je u našoj ekipi bilo par pozitivnih slučajeva”, kazao je veznjak Fiorentine i hrvatske reprezentacije te je nastavio:

”Koliko znam, osim njih koji su bili testirani i koji su bili pozitivni, nitko drugi se nije testirao jer nitko nije bio dovoljno loše. Svi smo u izolaciji, pokušava se liječiti ono što se nije uspjelo spriječiti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji li razlog za brigu?

”Ne mogu reći da sam zabrinut jer smrtnost je u postotku stvarno niska. Situacija je konfuzna i nezgodna jer si izoliran i jer koronu treba shvatiti ozbiljno. Jako je zarazna.”

Kako skratiti vrijeme u izolaciji, što radi Milan Badelj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Gledam filmove, igramo se s klincem, naučili smo nešto novo skuhati i nacrtati. Pronalazimo neke nove sitne radosti.”

Kako Talijani gledaju na cijelu situaciju s obzirom kako je u toj zemlji situacija dramatična?

”Talijani nisu klonuli duhom. Oni su vedre osobe i ne vole biti zatvoreni pa iskorištavaju svaku priliku da izađu makar na terasu i podignu moral.’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak, na sastanku UEFA-e,  bi trebala biti objavljena odluka o Europskom prvenstvu, nema okupljanja reprezentacije?

”Ako odluka bude donesena u utorak, očekujem da će se Euro pomaknuti. Sad hoće li se naći neka varijanta da se odigra krajem godine u zimskoj pauzi ili će biti prolongirano skroz do kraja iduće sezone, to ne znam. To mogu nagađati.”

Poruka iz karantene Milana Badelja Hrvatima?

”Treba samo slijediti upute koje su jednostavne. Kad si klinac i kad ti mama kaže da sjedneš i da zagriješ du*e jer moraš naučiti nekaj… Tako i sada trebaš ostati doma i ne izlaziti. Niti misliti da si ti poseban zato kaj je trenutno nemaš i misliš da je ne možeš dobiti”, poručio je Milan Badelj iz Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.