Milojko Pantić: ‘Zvezda i Partizan više nisu nogometni klubovi, nego parapolitička i parapolicijska udruženja’

Foto; snimka zaslona

Iako je već godinama u mirovini, Milojko Pantić, legendarni sportski komentator TV Beograd, nema mira, piše Slobodna Dalmacija. Kritičar je režima Aleksandra Vučića. Posebno je pozornost privukla objava otprije neki dan kada se javno odrekao Crvene zvezde jer su njezini čelnici ratnom zločincu, Draganu Vasiljkoviću zvanom Kapetan Dragan, uručili dres kluba s brojem 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja se Zvezde nisam odrekao kao navijač, nego profesionalni novinar koji je pratio njezine najveće uspjehe, ali i kao građanin. To je bio moj vrisak da bi se građani ove zemlje probudili iz ružnog sna u koji su zapali. Ako se ne pobunimo, budemo šutjeli i dalje, ne pružimo li otpor tom zlu, progutat će nas mrak u koji je Srbiju uvela aktualna vlast i ratni zločinci”, kaže Pantić.

“Pouzdano sam doznao da je toga dana Džajić pozvan iz kabineta predsjednika Srbije i rečeno mu je da hitno dođe na stadion jer mora ispuniti neku obavezu. I on je došao i doznao kakva je obaveza u pitanju. Ne zaboravite, on ima svoj dug prema toj istoj vlasti jer su ga abolirali od optužaba da je zloupotrebljavao položaj i oštetio Zvezdu prilikom prodaje igrača”, objašnjava položaj Dragana Džajića.

Upitan o optužbana ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića da je – hrvatski plaćenik, kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ha-ha… A čiji je on?! Nisam čitao, ali su mi rekli da je izišlo u Večernjim novostima kao neka njegova priča o meni. Znam da je naslov otprilike glasio da Zvezda ništa ne gubi jer Milojko Pantić više nije njezin navijač. Ja mu, evo, odgovaram: točno je da Zvezda ništa ne gubi, ali Zvezda mnogo “dobiva” time što joj je ratni zločinac postao član. “Dobiva” na svjetskom publicitetu, ali u negativnom smislu”, kaže.

Stoji li da su kriminalci povezani s najtežim ratnim zločinima pod “firmom” navijaštva preuzeli Zvezdu i Partizan?

“Apsolutno. Zvezda i Partizan više nisu nogometni klubovi, nego parapolitička i parapolicijska udruženja. Sve te paravojske, a bilo ih je ovdje devedesetih, po izvješću Ujedinjenih naroda, 55 – mislim na Knindže kapetana Dragana, Arkanove Tigrove, šešeljevce i slično – nakon rata je regrutirala Služba sigurnosti i udomila ih na sjever i jug dvaju stadiona. Zadaća im je od tada obavljati razne prljave poslove za državu, kao što je rušenje jednog cijelog kvarta u Beogradu, Sava mala, sprječavanje gay-parade, bakljade po krovovima za vrijeme izvanrednog stanja i slično. Istodobno oni imaju svoje privatne poslove u narkobiznisu. To je jasno svakome tko želi vidjeti. Protiv toga se ja borim”, smatra Pantić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.