Milorad Pupovac kao izbornik reprezntacije Srba iz Hrvatske: Prijateljska utakmica Hrvata iz Srbije i Srba iz Hrvatske!

Foto: Srbi.hr

Dogovorena je utakmica između reprezentacije Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije, radi se o prijateljskoj utakmici koja će se igrati 15. lipnja u Tavankutu kod Subotice u Vojvodini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do dogovora o odigravanju ove kontroverzne utakmice došlo je na sastanku izaslanika spomenutih nacionalnih manjina u nogometnom savezu Srbije koji, kao i Hrvatski nogometni savez, podržava odigravanje ove utakmice, donosi portal srbi.hr.

Do sastanka je došlo na inicijativu Ivana Bošnjaka, državnog tajnika za upravu i lokalnu samoupravu i supredsjedavajućeg Međuvladinog mješovitog odbora za pitanja srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji.

Spomenimo kako su Srbe iz Hrvatske  predstavljali su Srđan Jeremić, predsjednik Zajedničkog vijeća općina i potpredsjednik Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj, te Nikola Gagulić, stručni suradnik za sport u ZVO-u , dok su Hrvate iz Srbije predstavljali Tomislav Žigmanov, zastupnik u Skupštini Srbije, kao Petar Kuntić i Ivan Budimčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona
Foto. Snimka zaslona

Podsjetimo, Srđan Jeremić član je, naravno, SDSS-a Milorada Pupovca, koji tako, svestran kakav već je, postaje, metaforički rečeno, i neformalni izbornik reprezentacije Srba iz Hrvatske.

Jeremić je 44-godišnji diplomirani ekonomist iz sela Borovo, vrlo često gostuje u srbijanskim medijima te je ne tako davno poručio da ”se ne smiju zaboraviti srpske žrtve u Vukovaru”, žestoko je kritizirao i gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu kada je tražio da se napokon procesuiraju počinitelji ratnih zločina u Vukovaru za vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku i okupacije spomenutog grada.

Foto: Snimka zaslona

Organizatori ove utakmice su Hrvatsko narodno vijeće i Udruženje nogometne reprezentacije hrvatske manjine u Srbiji s jedne, te Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj, Zajedničko vijeće općina i Srpsko narodno vijeće s druge strane. Naravno, uz utakmicu postoji i još čitav niz događanja, naime, održat će se i sastanak političkih predstavnika Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije, kako bi se ”pozitivna sportska atmosfera iskoristila da predstavnici obje manjine pošalju poruku da žele bolje, iskrenije i stabilnije odnose između dviju država te da manjine mogu biti istinski most suradnje i povezivanja Srbije i Hrvatske.’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito kako će sve biti vrlo ”dirljivo”,” vrlo iskreno”, no, iskrenosti radi trebalo bi se govoriti o istini, a istina je osnova za iskrenost. Tko je izvršio agresiju na Hrvatsku, tko je sravnio Vukovar sa zemljom i počinio najveći genocid od vremena Drugog svjetskog rata? O tome se, ”iskreno”, kako bi sve bilo i ostalo ”stabilno”, neće govoriti.

Podsjetimo, prva utakmica između  dviju manjinskih reprezentacija odigrana je prije tri godine u Vukovaru, kao priprema pred odlazak na Nogometno prvenstvo nacionalnih manjina Europe. Hrvati iz Srbije u Vukovaru su pobijedili 4:0.

”Srbi iz Hrvatske i Hrvati iz Srbije na prvenstvo su putovali zajedno iz Zagreba i tamo su navijali jedni za druge i međusobno se bodrili”, zaključuje portal srbi.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.