Ministar Beroš objasnio svoju ljubav prema nogometu: ‘Koliko sam suza prolio zbog poraza Hajduka’

Foto: fah

Prije nekoliko dana ministar zdravstva Vili Beroš u prilogu RTL-a je rekao: “Nevjerojatno kaj mi ovi dinamovci rade. Veli on meni: Znaš zakaj si tak uspješan? Pa jer si kao hajdukovac naučio desetljećima na krize. Pa kaj bi mu sad čovjek na to odgovorio”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu poruku poslao mu je zagrebački odvjetnik Saša Pavličić Bekić, u sportskim krugovima poznatiji kao bivši disciplinski sudac HNL-a, danas u košarkaškoj ABA ligi.

“Sašu znam već 20 godina, mi smo vam stari frendovi. On je odvjetnik, a ja sam dugo radio kao sudski vještak i vrlo često smo se sretali na sudovima, i tako smo i privatno postali jako dobri, a i djeca nam idu u isti razred…”, otkrio je za 24sata.

“A ako znate Sašu, znate i što njemu znači Dinamo. I tako vam se mi ‘podbadamo’ već dugi niz godina, malo on šalje poruke meni, malo ja njemu, a ovo zadnje što mi je poslao o krizi je samo jedna od takvih poruka. Zamislite kako me samo zeza da mi sin navija za Dinamo, a ja mu odgovaram da mi je to jedan od većih propusta u životu te da se nadam kako će bijela boja kad-tad i kod njega ‘isplivati na površinu’. Ako ne prije, ono barem kad Hajduk opet postane prvak”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno da se šalim, ma svi smo mi jedno tijelo. Pa zar se to nije najbolje pokazalo naš sad u ovoj krizi, kad su navijači bez obzira na boje i pripadnost priskočili u pomoć. I ne samo sada, sjetite se Domovinskog rata, sjetite se poplava u Slavoniji, požara u Dalmaciji… To je predivno jedinstvo, solidarnost koja nas krasi, a ti mladi ljudi koji vole sport pokazuju svoju pravu stranu, svoje zajedništvo i volonterizam kad je to svima nama najpotrebnije. Njih samo treba pravilno usmjeriti, a zemlja s takvom mladosti može pomaknuti sve granice, i pobijediti sve probleme. Kad nam zajedništvo najviše treba, zaboravi se tko je bijeli, tko plavi…”, ističe.

“Uh, koliko sam suza prolio nakon velikih europskih poraza, recimo od PSV Eindhovena…, ali moja je generacija barem imala sreću odrastati uz ‘zlatnu generaciju’, uz Šurjaka, Jerkovića, Mužinića, Buljana, Oblaka, Žungula… i sve njihove uspjehe. S kolegom fizijatrom Stipicom Bućanom sam se puno družio kad smo stigli na studij u Zagreb, a kako je on igrao ranije u Hajduku ta nas je ljubav prema Hajduku i medicini povezala”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.