Mladi 17-godišnji debitant Aurel Benović rezerva za finale Svjetskog kupa u Dohi

Foto: fah

Najmlađi član hrvatske seniorske gimnastičke reprezentacije, još uvijek junior, 17-godišnji Osječanin Aurel Benović, u svom debitantskom nastupu među “velikim dečkima”, izborio je rezervno mjesto za finale partera na Svjetskom kupu koji je danas startao u Dohi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član GD Osijek-Žito u konkurenciji čak 42 parteraša među kojima je on nastupao posljednji cijelog prvog kvalifikacijskog dana, zauzeo je ukupno 11. mjesto sa 13,866 bodova što ga čini trećom rezervom za finale koje je na rasporedu u petak.

Benović je od sigurnog finala ostao udaljen tek 0,034 boda.

“Aurel je odradio odličan posao. Za nekoga tko prvi put nastupa na Svjetskom kupu i još u ovako strašnoj konkurenciji, sjajno je što nije podlegao tome. Ovo je za njega veliki korak, svi u timu smo jako ponosni na njega i još jednom je pokazao kakav potencijal ima. Da je ovo odradio na bilo kojem drugom turniru Svjetskog kupa, a ne u ovakvoj rijetko viđenoj konkurenciji, bio bi uvjerljivo u finalu,” komentirao je Vladimir Mađarević, Aurelov trener i predsjednik Tehničkog odbora sportske gimnastike HGS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je danas imala dvojicu predstavnika u kvalifikacijama konja s hvataljkama, no obojica su ostala daleko od finala.

Robert Seligman zbog pada na trećem elementu u vježbi, flopu na hvataljci, zauzeo je 23. mjesto (12,666) u konkurenciji 40 konjaša, dok je Kristijan Vugrinski zbog pada u sredini vježbe (element Roth) završio kao 29. sa 12.300 bodova.

Drugog kvalifikacijskog dana u Aspire Academyu u lov na finale će u svom prvom ovosezonskom nastupu aktualni prvak svijeta na preči Tin Srbić, na istoj spravi natjecati će se i brončani od prije tri dana iz Bakua Anton Kovačević, dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti pobjednica Bakua na parteru Ana Đerek koja će uz još jednu debitanticu Petru Furač nastupiti i na gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.