Mladi hrvatski košarkaši bez polufinala Europskog prvenstva: Je li Francuzima pobjedu donijelo slabije otvaranje utakmice?

FOTO: fiba.basketball

Hrvatski košarkaški reprezentativci do 20 godina nisu se uspjeli plasirati u polufinale Europskog prvenstva koje se održava u Izraelu, nakon što su u četvrtak u četvrtfinalu izgubili od Francuske 63-71.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je slabije otvorila utakmicu. Nakon šest minuta igre Francuzi su već stekli već dvoznamenkastu prednost od 13-4. Obrana nije pokazala uobičajenu čvrstinu i prva četvrtina završava sa 23-10 za Francuze.

U drugu se četvrtinu ulazi s dozom nervoze na obje strane i rezultat pune dvije minute igre stoji da bi ga Francuska pokrenula košem i slobodnim bacanjem za 26-10, što je ujedno bila i najveća prednost Francuske na utakmici. Hrvatska je do konca poluvremena uspjela smanjiti na -13 kao i nakon prve četvrtine.

Povratkom s velikog odmora Hrvatska je pokazala zašto je (još uvijek aktualni) doprvak Europe. Lijepu seriju je otvorio Antonio Jordano tricom za 35-25. Francuska dva puta polaže za 39-25 no izabranici Damira Rajkovića brzo odgovaraju smanjivši na 39-32, a potom i na 45-43, da bi nakon dva Batinićeva pogođena slobodna bacanja u posljednju četvrtinu otišli u potpunom egalu 47-47.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Hrvatska u posljednjoj četvrtini nije uspjela održati jednak ritam. Dvije i pol minute prije kraja Francuska je povela 61-53, a prednost od osam koševa je zadržala i do kraja.

Francusku su do pobjede predvodili Dylan Affo Mama sa 17 koševa i Ludovic Beyhurst sa 14 koševa, dok je najefikasniji hrvatski igrač bio kapetan Toni Nakić sa 24 poena, četiri skoka i dvije osvojene lopte. Josip Batinić je upisao 14 poena, a Ivan Vrgoč 11 koševa i 11 skokova za double-double učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.