Mladi hrvatski olimpijci otputovali na Igre u Argentinu: ‘Idemo sve pobijediti i osvojiti zlato’

Foto: fah

Hrvatske olimpijske uzdanice u dobi od 14 do 18 godina, u pratnji svojih trenera, otputovale su u utorak na Olimpijske igre mladih u Buenos Aires (6-18. listopada) poslijepodnevnim letom iz Zagreba preko Pariza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osamnaest predstavnika u devet pojedinačnih sportova, jednako toliko u ekipnima (dvije reprezentacije u rukometu na pijesku) u dobrom raspoloženju i optimizmu zaputilo se na olimpijski debi u argentinsku metropolu. Svjesni su hrvatske tradicije osvajanja odličja u dosadašnjim izdanjima OIM-a, ali svi su, osim nekoliko rukometaša na pijesku, izbjegavali nametati imperative.

“Znamo svoje mogućnosti, idemo sve pobijediti i osvojiti zlato”, odvažno je poručio rukometaš na pijesku Borna Kolić.

Prilično rezerviran u prognozama bio je Krešimir Ižaković, trener naših ponajvećih aduta za odličje, veslačkog dvojca braće Lončarić.
” Ono što je najvažnije, dečki su zdravi. Koliko mogu u netipičnoj veslačkoj disciplini na 500 metara, teško je reći. Očekujem dobar nastup, jer njima je svojstven kvalitetan start u klasičnoj utrci na 2000 metara, a to bi se onda trebalo vidjeti i u ovim sprint-utrkama”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom rujna mlada judašica Ana Viktorija Puljiz osvojila je europsko juniorsko srebro, tjedan dana prije toga dobila je nagradu Dražen Petrović kao najveća hrvatska sportska nada, a u očekivanjima s OIM-a ima osviještenu ambiciju: “Dobrim rezultatom zaokružila bih vrlo uspješnu godinu, dat ću sve od sebe u Buenos Airesu”.

Nakon Singapura 2010. i kineskog Nandžinga 2014. godine, ovo je treće sudjelovanje hrvatskih sportskih nada na Olimpijskim igrama mladih. U premijernom izdanju prije osam godina Hrvatsku je predstavljalo 25 mladih olimpijaca, a u domovinu su stigla četiri odličja (zlato, srebro i dvije bronce). Četiri godine kasnije naša 24 sportaša izborili su tri zlatne, srebrnu i dvije brončane medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.