Modrić i Eduardo složni: “Brazil nas sigurno neće podcijeniti”

Nakon što je s madridskim Realom osvojio naslov europskog prvaka, najbolji hrvatski nogometaš u prošloj sezoni Luka Modrić uvjeren je kako će i na Svjetskom prvenstvu s reprezentacijom ostvariti dobar rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osjećam se dobro, zdrav sam, što je najvažnije, te dobro treniram. Dobio sam nekoliko dana odmora nakon osvajanja Lige prvaka i priliku da se psihički prebacim na reprezentaciju. Spreman sam, željan i jedva čekam da počne prva utakmica Svjetskog prvenstva. Moja će uloga biti kao i protiv Islanda ili Australije, neće se ništa bitnije mijenjati”, rekao je Modrić.

Modrić je uvjeren kako domaćini Brazilci neće podcijeniti Hrvatsku u utakmici na otvaranju SP-a u četvrtak u Sao Paulu.

“Brazil nas poštuje, ne doživljavaju Hrvatsku samo kao jednog od protivnika. Znaju većinu naših igrača, znaju našu kvalitetu i sada je na nama da se dokažemo na terenu i prezentiramo se na najbolji način. Dugo Hrvatska nije igrala ovako veliku utakmicu”, dodao je naš veznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj će se suprotstaviti brojne svjetske zvijezde, ali momčadska bi igra mogla presuditi.

“Brazil ima fenomenalnu momčad, od obrane do napada. Mislim da su najbolji Thiago Silva, Marcelo i Neymar, ali svi su svjetske klase. Nemaju slabu točku. Nama je najvažnije da kao momčad budemo pravi, ne može jedan pojedinac sam nešto napraviti. Hrvatska nisu ni Modrić niti Rakitić, Hrvatska je dobre rezultate ostvarivala kada smo se svi borili jedni za druge. Tako će biti i ovoga puta”, smatra Modrić, te dodaje:

“Bit će teško dobiti bitku u veznom redu, koja će biti ključna. Želimo imati posjed lopte i nametnuti svoj ritam, ne smijemo se uzdati samo u obranu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko je Hrvatska napredovala u posljednje vrijeme, te može li nadmašiti prikazano u Poljskoj i Ukrajini na posljednjem velikom natjecanju Modrić je odgovorio:

“Kao pojedinci napravili smo ogroman iskorak, a koliko smo napredovali kao momčad vidjet ćemo na ovom turniru. Odigrali smo jako dobro Europsko prvenstvo prije dvije godine i nedostajalo nam je samo malo sreće za prolazak u četvrtfinale, a potom smo imali dosta problema u kvalifikacijama. No, mislim da bi na ovom Svjetskom prvenstvu mogli daleko, prvi nam je cilj proći u drugi krug”.

Eduardo Alves da Silva jedan je od dvojice hrvatskih reprezentativaca rođenih u Brazilu, te kaže kako jedva čeka početak utakmice otvaranja SP-a protiv Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Doći će mi najbliža obitelj i prijatelji. Nisam ih pitao za koga će navijati, oni dolaze uživati u spektaklu otvaranja Svjetskog prvenstva. Nadam se da će navijati za nas, za Hrvatsku”, rekao je Eduardo.

Kao rođeni Brazilac, Eduardo ima i brazilskog nogometnog uzora.

“Moj je idol bio, i još uvijek jest, Romario. Zbog njega sam gledao svaku utakmicu na televiziji, a uzor mi je posebno od Svjetskog prvenstva 1994. godine”.

Hrvatska se marljivo pripremala za svoju “utakmicu godine”, kako je naziva Eduardo, i želi pokazati da je rad urodio plodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Super se osjećam, nema pritiska. Što je utakmica bliža, to se više osjeća pozitivna nervoza, i svi jedva čekamo da utakmica počne, da nam bude lakše i da uživamo”, konstatirao je jedan od izabranika Nike Kovača.

“Brazil je favorit, ne samo protiv nas nego i za osvajanje Svjetskog prvenstva. No, to što su favoriti ne znači da ih ne možemo pobijediti. Oni 80 godina nisu izgubili prvu utakmicu na svjetskim smotrama i to nam je veliki poticaj. Trebamo pokazati na terenu što možemo, a Hrvatska može iznenaditi, pogotovo ako prvi zabijemo. Tada bi Brazilu bilo vrlo teško vratiti se”, dodao je Eduardo.

Hoće li Eduardo slaviti eventualni pogodak Brazilcima?

“Nije važno tko zabije, najvažnije je izboriti dobar rezultat. Nastup u skupini mogao bi nam uvelike ovisiti o načinu na koji odigramo prvi susret, zbog atmosfere unutar momčadi”, odgovorio je napadač Šahtara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.