Modrić otvorio dušu: Jesmo li uz izbornika? Što da sad radimo? Krenuli smo u kvalifikacije i moramo skupa ovo izgurati

Foto: fah

Hrvatska je odigrala lošu utakmicu remiziravši kod kuće s Finskom (1:1) i sada je SP u Rusiji jako daleko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini za kojeg se može reći da je ginuo za Hrvatsku jest kapetan Luka Modrić, a i on je nakon utakmice otvorio dušu.

“Uvelike smo kompromitirali odlazak na Svjetsko prvenstvo. Do gola smo igrali OK, napadali smo, imali inicijativu, oni nisu došli do naših dvadesetak metara. Međutim, nevjerojatno mi je da smo se povukli nakon gola protiv jedne Finske, u sav dužan respekt njima. To je nedopustivo, da se reprezentacija Hrvatska totalno povuče i čeka što će se dogoditi do kraja utakmice”, rekao je Modrić.

“Umjesto da smo nastavili dalje igrati svoju igru, odlučili smo se za nešto sasvim drugo i nevjerojatna mi je ta činjenica”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ih sada čeka?

“Mi nikad ne idemo na bod, idemo u Ukrajinu pobijediti. Njima treba pobjeda, bit će to otvorena utakmica. Vjerujem da ćemo naći neku snagu i igrati bolje i biti krvoločniji. Kao da nam fali malo krvi, djelujemo zadnjih pola sata beskrvno”, rekao je Modrić.

O stvarima koje ne funkcioniraju…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne treba bježati od toga, dosta stvari ne štima. Ne možemo se vaditi na negativnu atmosferu oko reprezentacije i što navijači traže ostavke neke čelnih ljudi. To nam ne smije biti izlika. Mi igrači moramo biti van toga, mi moramo biti fokusirani na teren. Nikad nisam igrao za onog tko vodi savez, ni za izbornika. Ja igram za Hrvatsku i to je najvažnije i to me čini sretnim i ponosim, a mi ne možemo utjecati na to tko vodi reprezentaciju ili što navijači traže, to mora netko drugi rješavati.Mi nemamo više popravnog, to je zadnja utakmica, moramo dati maksimum i otići u taj playoff.”

Što je krivo?

“To je meni nevjerojatno, da se s njima mučimo, uz sav dužan respekt. Prije smo to dobivali s lakoćom. Možda se uvukla nervoza u igrače zbog loše atsmofere oko reprezentacije, mi se moramo dići iznad toga i biti fokusirani na ono što je naš posao na terenu. Moramo igrati što najbolje možemo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li uz izbornika Čačića?

“Što da sad radimo? Krenuli smo u kvalifikacije i moramo skupa ovo izgurati. Do utakmice sa Islandom je sve bilo idealno, sad u zadnjim utakmicama smo zaredali sa lošim rezultatima i odjednom sad ništa ne valja i situacija je katastrofalna. Imamo jednu šansu da to ispravimo i pokušamo izboriti dodatne kvalifakcije.”

Igrači ne slijede vašu igru…

“Ne mislim da je to tako, mislim da svi daju maksimum i žele najbolje, kao i ja. Mislim da nam se puno toga svodi na improvizaciju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.