Moguća zabrana nastupa na SP-u: Ruski tekvondaši pozivali na pomoć u agresiji na Ukrajinu

Foto: Instagram

Iako će ruski tekvondaši moći nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Azerbajdžanu (ali bez nacionalnih obilježja, pod bijelom zastavom), moglo bi se dogoditi da taj neutralni tim ostane bez dvojice olimpijskih pobjednika iz Tokija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Vladislavu Larinu (preko 80 kg) i Maksimu Hramcovu (do 80 kg) to bi se moglo dogoditi zbog aktivnosti kojima su podržavali rusku agresiju na Ukrajinu.

Čestitajući u listopadu rođendan svom velikom vođi Vladimiru Putinu, Hramcov je to činio ističući veliko slovo “Z”, što je simbol ruske armije koji možete vidjeti i na tenkovima koji razaraju Ukrajinu. Osim toga, Hramcov je “lajkao” post Vladimira Minejeva, ruskog MMA borca koji se priključio ruskoj vojsci da bi se borio protiv Ukrajinaca i u tome potiče i ostale sportaše, piše Večernji list.

Larin je pak u svom videu pozvao Ruse da doniraju novac za vojsku i nabavku municije, a kolege sportaše pozvao je da “podrže mobilizirane Ruse koji brane domovinu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski tekvondo savez (World Taekwondo) provkerava uloge ruskih i bjeloruskih sportaša u ratnoj propagandi, ali i samim vojnim aktivnostima po naputku Međunarodnog olimpijskog odbora koji će nastup na Olimpijskim igrama dopustiti samo onim sportašima koji nisu podupirali agresiju na Ukrajinu i nisu ni na koji način bili povezani s vojnim snagama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.