Može li hrvatska rukometna reprezentacija ispasti čak i ako pobjedi sve tri utakmice?

Foto: fah

Porazom protiv Švedske u posljednjoj utakmici prvog dijela grupne faze Europskog prvenstva hrvatska rukometna reprezentacija dodatno si je zakomplicirala život.  Nažalost, Hrvatskoj takav udarac u Spaladium areni itekako otežava put do same završnice turnira,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako mnogi misle da su izabranici Line Červara sigurni putnici za završnicu u slučaju sve tri pobjede u nastavku natjecanja, dakle, u slučaju da se pobjedi Bjelorusija, Francuska i Norveška, to ne mora biti tako, kombinacija je bezbroj, dobrim dijelom Hrvatska ne mora ovisiti sama o sebi. A to je u sportu uvijek ono najgore.

S obzirom kako se utakmica i pobjeda protiv Islanda u Splitu briše, budući da su Islanđani ispali, najveći problem Hrvatskoj mogla bi biti gol razlika, koja je nakon prvog dva kola bila čak plus 17, da bi se sve promijenilo poslije ispadanja Islanđana te poraza od Švedske, koji je mogao biti izražen i većom razlikom.

Jedno je sigurno, ako Hrvatska dobije moćnu Francusku s više od pet golova razlike idemo u polufinale, bez obzira kako će se odvijati ostale utakmice. Naravno, puno je lakše reći nego pobijediti Francuze bilo kakvom razlikom, a kamoli s čak pet golova prednosti, Za Hrvatsku bi puno bolja pozicija bila da smo dobili Šveđane ili barem remizirali, tada bi u određenom raspletu i s jednom pobjedom bili u samoj završnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako primjerice Hrvatska izgubi od Francuske, Šveđani moraju izgubiti dvije utakmice kako bi Hrvatska bila druga, dakle, Francuzi i Norvežani bi trebali dobiti neugodne Šveđane, što, naravno, nije nemoguće.  Naime, u slučaju da Francuska i Norveška dobiju Švedsku Hrvatska bi morala s velikom gol – razlikom svladati Norvešku kako bi došla do druge pozicije u grupi koja također vodi do završnice. U slučaju da Francuska dobije Švedsku s četiri razlike Hrvatskoj treba pobjeda od pet golova razlike za prolaz dalje, no, ako Francuzi dobiju Švedsku s dva gola razlike pobjeda Hrvatske s tri gola razlike ne mora biti dovoljna za drugo mjesto s obzirom kako bi tada bi na minus 1 i jedni i drugi te bi odlučio u konačnici veći broj postignutih golova.

No, mnogi zaboravljaju da su Francuzi skloni kalkuliranju, što se više puta potvrdilo, nerijetko francuske kalkulacije nisu bile u interesu Hrvatske. Hrvatska rukometna reprezentacija ima tek jednu koliko – toliko sigurnu opciju. Sve pobijediti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.