Može li se Hajduk doista ravnopravno uključiti u borbu za naslov prvaka s ‘europskim’ Dinamom?

Foto: fah

Nogometaši Hajduka na Poljudu su rutinskom pobjedom od 3:1 protiv Intera iz Zaprešića zadržali, i ne samo zadržali, vrh prvenstvene ljestvice. Naime, Hajduk je iskoristio posrtaj Dinama u Varaždinu i šokantni poraz od novog prvoligaša te je čak povećao prednost ispred aktualnog prvaka. U Splitu se već počinju pojavljivati, doduše ne još uvijek glasno, oni koji vide Hajduk rame uz rame s Dinamom, možda još i Rijekom, u borbi za naslov. Dakako, nitko ne bi trebao biti šokiran činjenicom da bi se Hajduk, kao prvi prvak slobodne Hrvatske, mogao uključiti u borbu za titulu, no, činjenica je da je Dinamo naša daleko najkvalitetnija momčad. Podsjetimo, prvi cilj Hajduka za ovu sezonu je osvajanje drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka idućeg ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Hajduka, Damir Burić, ipak spušta loptu na zemlju svjestan da Dinamo, bez obzira na široku klupu, plaća danak igranja na tri fronte, primjerice, briljirali su plavi na startu Lige prvaka, pobijedili Atalantu 4:0, emocionalno se ispraznili i izgubili u Varaždinu. No, nikad se ne zna, ako Hajduk bude što duže mogao držati vrh ljestvice, ako budu uporni ”žulj u cipeli” Dinamu, bitka za naslov mogla bi biti vrlo zanimljiva, ako ništa drugo a ono barem za jesensku titulu. To bi u Splitu stvorilo atmosferu kakva bi na proljeće jamčila neizvjesnost i pune stadione.

Burić, kako smo već rekli, spušta loptu na zemlju, iako razloga za zadovoljstvo ima, Dinamo je pokazao ranjivost u domaćem prvenstvu, Osijek ide iz lošeg u gore, Rijeka je ostala bez trenera, a Hajduk marljivo skuplja bodove.

”Gledali smo tešku utakmicu. Teško je probiti protivnika kad se ovako postavi. Imali smo bezbroj šansi, trebali smo dati i više golova. Čestitam momcima i idemo dalje”, rekao je na tiskovnoj utakmici poslije pobjede protiv Intera Damir Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica je da je publika već uknjižila ovu pobjedu protiv Intera, takve utakmice nikad lako igrati. Veliki ste favorit, a to treba potvrditi na terenu, ne bez razloga mnogi tvrde – prvenstva se osvajaju na tzv. malim utakmicama.

Hajduk je trenutno prvi na ljestvici s tri boda više od Dinama, no, na redu je jedan težak tjedan, Kup u Petrinji, u Puli Istra, a onda dolazi mjesec koji će odlučiti o jesenskom prvaku. Može li Hajduk u iduće četiri prvenstvene utakmice osvojiti maksimalnih 12 bodova? Ako se to dogodi…

.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.