Možnik četvrti, Đerek peta u Osijeku

Osijek, 20.09.2015. - Posljednjeg dana Svjetskog kupa u Osijeku hrvatski gimnastièar Marijo Možnik (na fotografiji) zauzeo je 4. mjesto u finalu preèe (14,475 bodova), dok je 17-godišnja Ana Ðerek bila peta na parteru (12,775). foto HINA / mm

Posljednjeg dana Svjetskog kupa u Osijeku hrvatski gimnastičar Marijo Možnik zauzeo je 4. mjesto u finalu preče (14,475 bodova), dok je 17-godišnja Ana Đerek bila peta na parteru (12,775).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Veliki pritisak je bio kao i inače pred domaćom publikom. Želio sam pokazati puno, zato i nisam htio kalkulirati. Išao sam na sve ili ništa. Izveo sam start 6.7 s kojim sam osvojio europsko zlato i svjetsku broncu. Nije mi žao što sam danas pogriješio na Stalder-Rybalku. Bolje ovdje nego na Svjetskom prvenstvu koje me čeka za mjesec dana. Navijači valjda neće zamjeriti. Ovo mi je bila posljednja provjera, morao sam pokušati tu vježbu. Nemam još snage za kraj vježbe, taj element je najteži, tehnički zahtjevan. Nije bio problem u tremi, jednostavno sam ostao bez snage”, rekao je Marijo Možnik koji je do posljednjeg natjecatelja, Argentinca Nicolasa Cordobe držao broncu, no ukupni pobjednik Svjetskog kupa za ovu sezonu, skočio je na 2. mjesto i prestigao Možnika.

Ana Đerek je nakon 7. mjesta na preskoku u subotu, večeras bila stepenicu bolja na parteru.

“Na drugoj dijagonali sam imala prijestup, na trećoj sam se jedva izvukla u doskoku, išla sam dosta nisko, pa se izvlačila kroz ples, ali sve skupa – dobro. Dva finala, s ozljedom prepone, krpali se iz dana u dan… Nije loše. Za dva tjedna me čeka Prvenstvo Hrvatske, a onda Svjetsko prvenstvo u Glasgowu gdje ću se pokušati plasirati na OI”, poručila je Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parter je osvojila Portorikanka Paula Mejias, gredu Brazilka Jade Fernandes Barbosa, muški preskok Ukrajinac Igor Radivilov, preču Brazilac Arthur Oyakawa, a karike njegov sunarodnjak, aktualni olimpijski pobjednik, Arthur Zanetti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.