Na saslušanju: Srpskim nogometašima zbog kršenja samoizolacije prijeti tri godine zatvora

Foto: Instagram

Srpski reprezentativac, Luka Jović, prošlog je ljeta napustio Eintracht i prešao je na Santiago Bernabeu u redove Kraljevskog kluba. Real je za najveći promašaj unazad nekoliko godina platio odštetu od 60 milijuna eura njemačkom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jović je u Realu uglavnom pričuva, a nije baš ni najomiljeniji nogometaš u svojoj zemlji, s obzirom da nije poštovao mjere koje su donijete nakon što je krenula pandemija koronavirusa, koja je u Srbiji izazvala pravi kaos. Preko 5000 ljudi je zaraženo opakim virusom, broj zaraženih raste iz dana u dan.

Jović se nalazi na saslušanju u državnom odvjetništvu nakon što je policija protiv njega i protiv bivšeg igrača Partizana, Nikole Ninkovića, podnijela kaznene prijave zato što su prije skoro mjesec dana nakon povratka u Srbiju iz Španjolske, odnosno Italije, prekršili mjere samoizolacije.

Prije početka saslušanja od Ministarstva pravosuđa tužiteljstvo je zatražilo informaciju o tome jesu li Luka Jović i Nikola Ninković bili pravodobno obaviješteni da su zbog pandemije koronavirusa obavezni 28 dana boraviti u izolaciji.  Obojici prijete tri godine zatvora, mada u takav rasplet malo tko vjeruje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Luka Jović je prijavu zaradio zato što je iz stana u kojem je bio obvezan boraviti u izolaciji izlazio i šetao ulicama Beograda, dok je protiv Ninkovića postupak pokrenut jer je doveo djevojku u hotelsku sobu u kojoj je morao biti u izolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.