Na Svjetskim igrama za osobe s invaliditetom nastupa 12 hrvatskih sportaša

U ruskom Sočiju otvorene su IWAS Svjetske igre za osobe s invaliditetom koje su u kolicima, imaju amputacije ili su niskog rasta, a na njima će nastupiti više od 600 sportaša iz 35 zemalja svijeta među kojima i 12 hrvatskih sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svečanosti otvaranja hrvatsku zastavu nosio je plivač Kristijan Vincetić, osvajač brončanog odličja na zadnjem Svjetskom prvenstvu održanom u Glasgowu ove godine.

Hrvatske boje u gradu domaćinu zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara 2014. branit će i atletičari Ivica Balog, Matija Sloup, Velimir Šandor, Miroslav Petković, Josip Slivar, Albin Vidović, Miroslav Matić i Marijan Presečan, u plivanju će osim Vincetića nastupiti i Dino Sinovčić, te Ante Rađa, dok će u taekwondou nastupiti aktualni svjetski prvak Ivan Mikulić.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Ministarstva Sporta Ruske Federacije i Grada Sočija koji je doživio značajne promjene u smislu adaptacije sportskih objekata i grada u cijelini osobama s invaliditetom na što je svakako utjecalo održavanje zimskih paraolimpijskih igara 2014. Natjecanja počinju 29. rujna, a trajat će do 3. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.