Najbolje je biti drugi: Sportska bitka protiv Češke koja se ne smije izgubiti

Foto: fah

Nakon poraza na Wembleyju, i dosta loše igre na startu Eura, od Engleske (0:1), pred Vatrenima je novi izazov, dosta neugodna reprezentacija Češke, koja je na startu turnira posve zasluženo svladala Škotsku 2:0 te su došli u sjajnu poziciju kad je u pitanju borba za osminu finala. Hrvatska protiv Češke ne smije izgubiti, iako se u nekom raspletu i s porazom, s trećeg mjesta, može do osmine finala Eura. Borba za osminu finala Europskog prvenstva u grupi D, kako smo već pisali, nastavlja se danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći adut češke reprezentacije je Patrik Schick, koji je Škotskoj zabio dva gola za pobjedu svoje reprezentacije, a posebno je atraktivan, da ne kažemo spektakularan, bio je drugi gol postignut s pedesetak metara. Češkoj je za prolaz grupe dovoljan i bod. Hrvatskoj? I bod bi mogao biti dovoljan, no tada se mora dobiti Škotska u posljednjem kolu. Drugim riječima, ako ne želimo živjeti s velikim pritiskom još nekoliko dana i posljednju utakmicu igrati s imperativom pobjede, najbolje pobijediti danas, onda bi i bod bio dovoljan u zadnjem susretu grupne faze.

Kad bi Hrvatska, u slučaju dvije pobjede, u posljednje dvije utakmice grupne faze, osvojila drugo mjesto put prema četvrtfinalu Eura bio bi otvoren.  Hrvatska bi u slučaju osvojenog drugog mjesta u osmini finala igrala protiv drugoplasiranae reprezentacije iz skupine E (Španjolska, Poljska, Švedska, Slovačka). To bi, prema svemu sudeći, mogla biti Švedska, koja je u prvom kolu odigrala neriješeno protiv jake Španjolske, dok je Slovačka iznenadila Poljsku. Ako bi Hrvatska u svojoj grupi bila treća išla bi na pobjednika skupine B (vjerojatno Belgija), pobjednika skupine E (vjerojatno Španjolska) ili pobjednika skupine C (Nizozemska). U svakom slučaju najbolje je biti drugi.

Hrvatska je na prošlom Euru već igrala protiv Češke, Vatreni, koje je tada vodio Čačić, su bili daleko bolji, ali je u St. Ettieneu završilo 2:2, a Hrvatska je kao pobjednik skupine prošla dalje, a onda nesretno izgubila od Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede današnjeg sastava Hrvatska bi mogla zaigrati u formaciju koju smatraju mnogi standardnom, 4-2-3-1, a u prvih 11 bi se trebao vratiti oporavljeni Dejan LovrenBorna Barišić, nažalost, još uvijek nije spreman.

Vjerojatnih 11 Hrvatske za sudar s Česima…

Livaković – Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol – Modrić, Kovačić – Rebić, Kramarić, Perišić – Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.