Najbolji hrvatski košarkaši do 16 godina poraženi su od francuskih vršnjaka

Foto: Chilli Head, flickr

Najbolji hrvatski košarkaši do 16 godina poraženi su od francuskih vršnjaka sa 61-66 (38-44) na startu Europskog prvenstva kojem je od 6. do 16. kolovoza domaćin Litva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski su košarkaši veći dio utakmice hvatali zaostatak za Francuzima i vodili samo jednom na utakmici, 26-25 u 13. minuti. U posljednju minutu dvoboja hrvatski kadeti ušli su s minimalnim zaostatkom (61-62), ali su Francuzi imali više preciznosti i mirnoće u završnici te na kraju slavili s pet poena prednosti.

Hrvatska je statistički imala samo nešto bolji šut, ali Francuzi su u ostalim statističkim kategorijama bili znatno bolji od košarkaša pod vodstvom izbornika Marijana Mancea, koje je u poraz odvela skakačka inferiornost (33-44) i čak 23 izgubljene lopte. Antonio Jordano s 15 koševa i Darko Bajo s 13 bili su najbolji strijelci Hrvatske.

Osim Francuske, Hrvatska će u skupini D odmjeriti snage s Latvijom (petak, 18 sati) i Crnom Gorom (subota, 18 sati). U drugu fazu natjecanja će po tri najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupina. U drugom krugu spajat će se momčadi iz A i B, te C i D skupine, a po četiri najbolje iz tog dijela natjecanja izborit će mjesto u četvrtfinalu. Sve utakmice igraju se u Kaunasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.