Najbolji hrvatski skijaš, Filip Zubčić, o ”sukobu” s najboljim skijašem svijeta: ”Taj je dečko dosta bezobrazan i bahat, ja mu to neću tolerirati”

Foto: fah

Najbolji hrvatski skijaš, Filip Zubčić, ove je sezone ispunio jedan od svojih velikih ciljeva, postolje u veleslalomu. Naime, osvojio je drugo mjesto, no, cilj mu je daleko veći, ambicije su porasle nakon što je shvatio da može puno više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Meni je uvijek bio cilj u veleslalomu uzeti taj mali kristalni globus. I uvijek mi je kao malom veleslalom bio najdraži i na kraju sam uspio u veleslalomu prvo uzeti to postolje. Vidim da se u veleslalomu mogu boriti u vrhu i idemo vidjeti koliko daleko mogu doći”, rekao je Zubčić u razgovoru za Novu TV.

Ove sezone Zubčić polako, ali sigurno, ”gomila” bodove i u slalomu te iz utrke u utrku dokazuje da i u spomenutoj skijaškoj disciplini može puno, možda ne do samog vrha, ali svakako zaslužuje bolji startni broj. U Wengenu je Filip stigao do novih slalomskih bodova. Nastup u Wengenu, na kultnoj stazi na kojoj je najbolji hrvatski skijaš svih vremena, Ivica Kostelić, ostvario svoje najveće uspjehe, Zubčić će pamtiti po sukobu s Henrikom Kristoffersenom.

“Nalaziš se usred usrane staze”, kamera je, naime, snimila norveškog skijaša kako viče hrvatskom skijaši prilikom ogleda postavke druge vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nema poštovanja”, ponovio je kasnije švicarskim novinarima vodeći skijaš Svjetskog kupa.

Filip Zubčić se osvrnuo na Kristoffersenov ispad.

“Taj je dečko dosta bezobrazan i bahat. Meni užasno idu na živce takvi ljudi koji misle da su iznad svih ostalih. Ja mu sigurno neću tolerirati da bude prema meni bezobrazan. Na tom ogledu staze svatko ima jednako pravo, a to što je on možda vrhunski skijaš ne daje mu pravo da maltretira ljude oko sebe.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.