Najmlađa europska država: Kosovo gradi nacionalni stadion koji bi mogao biti najljepši u ovom dijelu Europe

Foto: FFK-Kosova.com

U najmlađoj europskoj državi ozbiljno su odlučili početi ulagati u nogomet. Još uvijek su miljama daleko od plasmana na neko veliko natjecanje, poput Europskog ili Svjetskog prvenstva, no, zato ulažu u sportsku infrastrukturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nogometna reprezentacija Kosova uskoro bi trebala dobiti nacionalni stadion, prema prvim informacijama stadion bi trebao biti najljpeši u ovom dijelu Europe, odnosno, u kosovsko-albansko-crnogorsko- makedonsko-srpskoj regiji. Naime, Albanija, Crna Gora, Makedonija i Srbija države su s kojima Kosovo graniči. Projekt Nacionalnog stadiona predstavljen je danas, a navodno bi trebao biti izgrađen u blizini Drenasa.

Predstavljanju ovog kapitalnog i za Kosovo očito važnog projekta nazočili su predsjednik Sabora Kadri Veseli, ministar sporta Kujtim Gashi, predsjednik FFK-a Agim Ademi, glavni tajnik Eroll Salihu, predsjednik KOK-a, Besim Hasani, nogometaš Milot Rashica, obitelj Vokrri te brojne druge poznate osobe iz svijeta sporta, ali i predstavnici vlasti.

Navodno će izgradnja nacionalnog stadiona biti možda i kapitalni projekt te najveća investicija u ovoj državi, koja je dobila pravo da se natječe u najvažnijim europskim i svjetskim natjecanjima pod ingerencijom UEFA-a te FIFA-e. Trenutno Kosovo sudjeluje u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a nedavno su u Podgorici osvojili važan bod protiv favorizirane Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: FFK-Kosova.com/Snimka zaslona

“Vjerujem da smo sada postigli ideju koja zadovoljava uvjete i potrebe naših sportaša. Ovaj će stadion biti izgrađen između Kosova, blizu zračne luke i blizu autoputa. Najudaljenije mjesto u zemlji od ovog stadiona bit će manje od sat vremena, što znači da je i odabrana lokacija bila prava. Siguran sam da ćemo za nekoliko mjeseci započeti ovaj projekt”, kazao je ministar Gashi.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.