Nakon 13 godina pravne borbe, zbog greške liječnika Klasnić dobiva 4 milijuna eura

ivan klasnić
Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić je nakon 13 godina dobio pravnu bitku te dobio milijunsku odštetu. Njemu je još za vrijeme dok je igrao za njemački Werder, oštećen bubreg te mu je život bio ugrožen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klasnić je pokrenuo sudski spor protiv Werderovog liječnika Götza Dimanskog, a viši sud u Njemačkoj je ovog tjedna donio presudu kojom se iz osiguranja okrivljenika napadaču mora isplatiti 4 milijuna eura, prenosi Sky Sports. Klasnićev odvjetnički tim je smatrao da su mu bubrezi, koji su već bili oslabljeni, dodatno oštećeni upotrebom lijekova protiv bolova koje su mu davali Werderovi liječnici.

Podsjetimo, problemi su za Klasnića počeli 2007. godine kada mu je transplantiran majčin bubreg, koji je tijelo već drugi dan odbacilo. Iste godine u travnju na Klinici u Hannoveru donator mu je bio otac.

Operacija je uspjela i Ivan se vratio nogometu, no prije četiri godine i taj je bubreg otkazao i Klasnić je u listopadu 2017. u Zagrebu treći put transplantirao bubreg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Klupski liječnik Goetz Dimanski i liječnica Manju Guha počinili su grube liječničke pogreške i odgovorni su za gubitak bubrega Ivana Klasnića i zdravstvene posljedice koje su proizišle iz ovog gubitka”, rekao je sudac Clemens Bolay prije tri godine.

Sud je sada potvrdio presudu u kojoj stoji da liječnici prilikom redovitih liječničkih kontrola kojima su bili podvrgnuti profesionalni nogometaši Werdera nisu prepoznali nalaze koji su upućivali na nepravilnosti u funkcioniranju bubrega. Zbog toga, nepravilnosti su otkrivene tek 2005. godine prilikom operacije slijepog crijeva, a Klasnić je izgubio oba bubrega.

Klasnić je igrao u Werderu od 2001. do 2008. i s tim je klubom osvojio njemačko prvenstvo i kup 2004. Također je igrao za Mainz, Bolton i Nantes. U dresu hrvatske reprezentacije je između 2004. i 2011. godine odigrao 41 utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.