Nakon odluke HNS-a da Rujevica bude domaćin Vatrenima protiv Finske iz Osijeka poručuju: ‘Žao nam je, no, Hrvatska je iznad svega’

Foto: fah

Nakon što je HNS donio odluku da se susret 9. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu između Hrvatske i Finske prebaci iz Osijeka u Rijeku uslijedile su reakcije. No, ipak suzdržane, svi su svjesni da je sada najvažnija mobilizacija uoči presudnih 180 minuta hrvatskoga nogometa.  Reakcije, dakle, nisu kako su možda neki očekivali žestoke, svađalačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izuzetno nam je žao što nećemo biti domaćini reprezentaciji Hrvatske u utakmici s Finskom. Poduzeli smo doslovno sve što je s naše strane bilo moguće da se taj susret odigra na našem stadionu, nabavili i poseban stroj za isušivanje travnjaka, dali zaista maksimum u svakom pogledu i nadali se pozitivnom ishodu. No, ako stručni stožer reprezentacije smatra kako je teren od presudne važnosti za plasman na SP, NK Osijek ne može inzistirati na domaćinstvu.

Svi moramo imati zajednički interes i stoga se ne želimo ni s kime svađati, bilo koga prozivati i podizati tenzije. Naravno da smo tužni i razočarani zbog ovakvog raspleta, no ništa više nismo mogli učiniti od onoga što smo poduzimali proteklih dana. Shvaćamo i nezadovoljstvo ljubitelja nogometa u Osijeku i Slavoniji i Baranji”, stoji između ostalog u priopćenju koje je potpisao Igor Galić, direktor Osijeka.

Hrvatska će, podsjetimo, jednu od dvije preostale ključne utakmice, onu protiv Finske, 6. listopada umjesto na stadionu Gradski vrt u Osijeku odigrati na Rujevici. Tri dana kasnije Vatreni igraju možda i najvažniju utakmicu generacije protiv Ukrajine u Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.