Napuljski svećenici u pismu nadbiskupu: ‘Stadion imenovati u San Paolo-Maradona’

Foto: Snimka zaslona

Bivši reprezentativac Argentine i bivša zvijezda Napolija, Diego Armando Maradona, prije nešto više od tjedan dana preminuo je u 61. godini života. Naime, Argentinac je umro u svom domu u Buenos Airesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Napulju se nakon smrti ”Malog zelenog” pojavila inicijativa da se stadion na kojem igra Napoli, San Paolo, nazove po legendarnom Maradoni. Naravno, bilo je i onih, a s obzirom na način života Maradone te činjenicu da je za vrijeme boravka u Napulju bio u bliskim odnosima s Camorrom, jednom od najmoćnijih kriminalnih organizacija u svijetu, koji su se usprotivili inicijativi da se stadion San Paolo nazove po Diegu Armandu Maradoni. Napolijev gradonačelnik Luigi De Magistris donio je odluku da se stadion San Paolo nazove po El Diegu.

Grupa napuljskih svećenika napisala je pismo gradskom nadbiskupu Crescenziju Sepeu tražeći da se zaustavi odluka o preimenovanju stadiona.

“Stadion San Paolo trebao bi se zvati po svecu koji nam je donio Isusa. S poniznošću osjećamo odgovornost da vam to kažemo. Bilo bi dobro imenovati stadion San Paolo-Maradona, kao u Milanu, gdje se nalazi San Siro-Meazza. To bi bio pravi kompromis ako spasimo vjeru i počastimo šampiona kakav je bio Diego”, navodi se u pismu svećenika iz Napulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo su potpisali don Salvatore Giuliano, don Luigi Merola, don Carmine Amore, don Lello Ponticelli i don Armando Sannino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.