Navijači poznati po veličanju zločinca Arkana opet napravili eksces

Foto: snimka zaslona

Jedna od najzloglasnijih navijačkih skupina, Irriducibili, se nakon 33 godine priključila većini navijača Lazia. Poznati su i jer su veličali među ostalima srpskog zločinca, Željka Ražnatovića Arkana te su na jednoj utakmici izvjesili transparent, “U čast tigru Arkanu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada su objavili kako “kao i u svim stvarima u životu postoji početak i kraj” te su se odlučili priključiti glavnoj skupini navijača Ultras Lazio.

“Previše krvi, previše naloga za zabranu, previše uhićenja. Nakon 33 godine, odlučili smo raspustiti grupu. Od danas će se na tribini svi navijači okupljati pod istim transparentom – Ultras Lazio”, napisali su Irriducibili u objavi.

Pojavili su se u Münchenu gdje je Lazio igrao uzvrat protiv Bayerna u Ligi prvaka, međutim čim su došli u grad napravili su eksces. Posjetili su povnicu gdje je 1920. godine osnovana Nacional socijalistička radnička partija Njemačke, kojoj je pripadao i Adolf Hitler. Pjevali su nacističke pjesme, pozdravljali uzdignutom desnicom, da bi na kraju pozdravljali i Mussolinija s “Duce, Duce”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićen je tek jedan navijač, koji je kažnjen visokom kaznom, a javnost je zgrožena njihovim ponašanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.