Navijači Rome izveli osvetnički napad na Delije

zvezde
Foto: Facebook

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju kod talijanskog Virtusa u četvrtom kolu Eurolige. No, to nije jedina loša vijest za ovaj klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, grupa njihovih navijača napadnuta je na ulicama Bologne, i to od navijača Rome koji su doputovali iz talijanske metropole samo kako bi se osvetili Delijama.

Delije su napale Romaniste ispred samog Olimpica u Rimu u veljači ove godine. Tada su oduzeli glavni transparent Romine ultras grupe Fedayn i tako je, u skladu s kodeksom ultrasa, ugasili. Taj je transparent zapaljen na tribinama beogradske Marakane uz poruku “Izabrali ste krivo društvo”.

Glavni motiv za napad zapravo je bilo prijateljstvo Fedayna i Bad Blue Boysa. Bivši pripadnici Fedayna sada su aktivni pod novim imenom Gruppo Quadraro i pretpostavlja se da baš oni stoje iza napada na Delije u Bologni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.