Ne odustaju, nastavili s provokacijama: Uoči Dana sjećanja NK Sinđelić najavio dolazak beogradske Crvene zvezde u mjesto pokraj Vukovara

Foto: snimka zaslona

Iako su se Hrvati nadali da će sve ostati ”samo” na jednokratnoj provokaciji ipak neće biti tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, otkazana utakmica između veterana trpinjskog NK Sinđelića i FK Crvene Zvezde iz Beograda ipak će se odigrati. Trebala se prvobitno igrati u Trpinji krajem listopada, na dan pogibije vukovarskog i hrvatskog heroja Blage Zadre. Javnost je reagirala i utakmica je odgođena, sama riječ ”odgođena” jasno pokazuje da nije i otkazana budući da na odigravanju utakmice inzistiraju članovi Crvene zvezde, koje su navodno o razlozima odgode nedavno u Beogradu ”informirali” članovi Sinđelića, a o čemu su se i preko Facebooka oglasili. Kažu, čast im je…

“Danas smo imali čast da naša delegacija u sastavu Miroslav J. Palić, Slobodan Knezević, Zoran Dubajić i Mihajlo Jovanović bude primljena na stadion Rajko Mitić kod veterana Crvene Zvezde u Beogradu. Razlog sastanka je otkazana utakmica ova dva tima u Trpinji. Argumentirali smo našim domaćinima da sigurnosni uvjeti nisu bili osigurani i da je zbog otvorenih prijetnji hrvatskih nacionalista razumno rješenje bilo otkazivanje utakmice. Nakon ugodnog razgovora stav predstavnika veterana C. Zvezde je da se ipak dogovori novi termin i da se nakon dva otkazivanja ipak odigra ova utakmica što smo i mi podržali. Kad će to biti još ne znamo ali ćemo morati stvarati sigurnosne uvjete i uključiti sve institucije da ugostimo veterane kluba koji je bio Europski i svjetski šampion 1991”, stoji u obavijesti.

Foto: Facebook

Podsjetimo, nakon što je utakmica prvobitno odgođena organizatori u izdali priopćenje te su naveli kako su od organizacije odustali “zbog prijetnji proustaški nastrojenih ljudi”, govorili su o medijskom ličnu. O kakvim je tu neistinama riječ najbolje svjedoči činjenica da oni očito takvim tvrdnjama žele reći da je i general Blago Zadro, koji je Vukovar branio od srpskih fašista i Miloševićeve JNA, bio ustaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub iz Trpinje, podsjetimo, osnovan je 2. kolovoza 1927. godine,  rođendan su umjesto 2. kolovoza htjeli proslaviti baš na dan pogibije Blage Zadre, a ne na dan kad je stvarno osnovan. Srećom, mnogi su to primijetili na vrijeme te su se ekstremisti privremeno povukli.

Nova objava, kojom se najavljuje da će se utakmica ipak igrati na inzistiranje kluba iz Beograda. objavljena je 16. studenog, dva dana uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, koje su stradale tijekom velikosrpske agresije. Delije su to iskoristile te je dva dana kasnije na utakmici Crvena Zvezda – Rad izvješen transparent ”18.11.1991. Do novog oslobođenja – Slava svim žrtvama za srpski Vukovar”, a o čemu smo već pisali. Hoće li i Delije doći u Vukovar kako bi ponovno ‘oslobađale’?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.