Nema previše optimizma na Rujevici: Može li Rijeka pobijediti belgijski Gent?

Foto: fah

Nogometaši Dinama danas na Rujevici dočekuju belgijski Gent u posljednjem pretkolu Europske lige. Rijeka ima aktivni rezultat iz prve utakmice kada je bilo 2:1 za belgijsku momčad. Međutim, više od rezultata zabrinjava igra, odnosno nemoć Riječana u Belgiji, sasvim slučajno Rijeka je Gentu zabila gol, a onda jedva izdržala do kraja utakmice primivši dva gola, iako je mogla barem još toliko. Riječani su bili nemoćni u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prolaz u grupnu fazu Europske lige Rijeka mora pobijediti Gent, dakle, mora dati gol, dovoljna bi bila i minimalna pobjeda od 1:0. Nažalost, uoči važne utakmice za riječki i hrvatski nogomet trener Rijeke, Igor Bišćan, ne isijava pretjeranim optimizmom, naprotiv.

”Oni su favoriti i to su pokazali, mi smo bez pokrića. No, rezultat je takav da ostavlja nadu za drugu utakmicu. Prvenstveno je jako bitno da na našem terenu igramo s više agresije, nego tamo i da budemo malo ‘arogantni’ kako bi se izjednačila razina kvalitete”, kazao je Bišćan uoči najave utakmice na Rujevici.

Srećom, više od optimizma, ali ne previše, od trenera ima Gorgon:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”To su najljepše utakmice za nas. Nije to kao da igraš četiri puta protiv svakog u prvenstvu, nego protiv ekipe koju ne znaš tako dobro. Koncentriran si i želiš napraviti taj dodatni korak, jer nam svima to znači u klubu i oko njega. Moramo biti opušteni i uživati, bez presinga da moramo pobijediti, tada će biti sve u redu”, kazao je Gorgon, koji je na pitanje o Gentu izjavio:

”Vidi se da imaju kvalitetu, ali ako nastupimo kao prava ekipa, neće im biti lako proći. Bit će sutra drugačija utakmica i nadam se da možemo nešto napraviti. Nadam se da će navijači stati iza nas. Jako su dobra ekipa, ali nema razloga da ih se moramo bojat…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.