Neugodno gostovanje: Medveščak ponovno poražen u Omsku

Foto: fah

Hokejaši Medveščaka poraženi su s 1-4 (1-1, 0-1, 0-2) na gostovanju kod Avangarda u njihovom devetom ovosezonskom nastupu u Kontinentalnoj hokejskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to treće gostovanje Medveščaka u Omsku, gdje su do sada uspjeli osvojiti samo jedan bod, u siječnju 2014. godine, a s Avangardom nisu imali sreće ni u Zagrebu, s obzirom na dva poraza i jednu pobjedu, ostvarenu prije nešto manje od tri godine.

U novom porazu od Avangarda kod prva dva pogotka domaće momčadi velikog su udjela imali zagrebački oklopnici. U trećoj minuti dvoboja Thomas Larkin je pokušao izbiti pločicu ispred Dannyja Taylora, ali ju je samo gurnuo na palicu Aleksandera Perežogina kojem nije bilo teško pogoditi mrežu za vodstvo Avangarda.

Medveščak je do izjednačenja došao u 16. minuti nakon odlične akcije i asistencije Alexandrea Bolduca koji je pred vratima pronašao slobodnog Edwina Hedberga, a Šveđanin postigao svoj prvi pogodak u ovoj sezoni. Nažalost, bio je to jedini gol ‘medvjeda’ na ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset sekundi prije isteka druge trećine Avangard je ponovno poveo. Gilbert Brule je napravio neoprostivu pogrešku. U svojoj je trećini dodao pločicu napadaču Avangarda Dereku Royu kao da mu je suigrač, što je jedini Kanađanin u domaćoj momčadi lakoćom pretvorio u pogodak za 2-1.

U posljednjoj dionici dvoboja omjer udaraca (11-6) koji je bio na strani Avangarda, jasno pokazuje da su domaći više željeli ovu pobjedu i potpuno zasluženo i stigli do nje. Oba pogotka u trećoj trećini Avangard je postigao nakon precizno izvedenih kontranapada. U 50. minuti strijelac je bio Ilja Mihejev, a u 56. minuti Taylora je svladao Aleksej Gluhov.

U devet odigranih utakmica Medveščak je od mogućih 27 sakupio 12 bodova i nalazi se na osmom mjestu Zapadne konferencije. Sljedeću utakmicu Medveščak će odigrati u subotu, 17. rujna, s početkom u 17 sati, a gostovat će kod Slovana u Bratislavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.