Nevjerojatna priča s Messijem u glavnoj ulozi: Odlazi li slavi Argentinac iz Barcelone u Inter za ogromnu svotu novaca?

Foto: fah

Lionel Messi i dalje je, bez obzira na nekoliko posrtaja Barcelone zbog čega su ostali bez naslova španjolskog prvaka, jedan od najboljih nogometaša svijeta, ako ne i najbolji. Drugim riječima, iako je vezan za Barcelonu ponuda za Messija ne manjka, navodno je Inter, za koji igra i hrvatski veznjak Marcelo Brozović, pokazao veliko zanimanje za sjajnog Argentinca. Inter je navodno spreman ponuditi bajoslovni četverogodišnji ugovor Lionelu Mesiju iako je ušao u 34. godinu života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Inter je u vlasništvu kineskih ulagača, dakle, kineski kapital korak po korak preuzima dobar dio Europe, pripremili su čak 260 milijuna eura kako bi istrgnuli Argentinca iz zagrljaja Barcelone. Informacije o novom ”napadu” Intera na Messija objavila je talijanska Gazzetta dello Sport, a prenosi portal gol.hr.

”S druge strane, Katalonci su u procesu pregovora s Messijem oko produljenja ugovora. Prije nekoliko tjedana, u trenutku nove velike krize koja se otvorila na Camp Nou, kada je postalo jasno da će Real postati prvak Španjolske, pojavile su se informacije u španjolskim medijima kako razočarani Messi razmišlja o odlasku.

Navodno mu je dosta neuspjelih projekata i stvorene percepcije u široj javnosti da zapravo on određuje politiku Barcelone te dovodi igrače i trenere, a ne uprava na čelu s predsjednikom”, nadalje piše portal gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelni čovjek Barcelone, Josep Maria Bartomeu, nedavno je vrlo samouvjereno kazao kako je siguran da će Messi ostati na Nou Campu, no, stvari se brzo mijenjaju, čak prebrzo za predsjednika Barcelone, ne baš omiljenog kod navijača kultnog katalonskog kluba. Messi, podsjetimo, još uvijek nije produljio ugovor koji mu istječe u ljeto 2021.

Krajem godine proširile su se spekulacije kako Messiju u ugovoru stoji klauzula da može napustiti Camp Nou kad god mu se prohtije, i to bez odštete, a što su čelnici Barcelone između redova potvrdili.

Bartomeu je dao simptomatičnu izjavu u osvrtu na spomenute spekulacije. Kazao je da je Messi zbog svega što je dao katalonskom klubu zaslužio imati odriješene ruke, ali i da je siguran da će zaključiti karijeru u Barci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Interu se očito nadaju da bi Messija mogli dobiti bez odštete, ako ne prije, onda u ljeto sljedeće godine. Ako se to dogodi, navodno su mu spremni ponuditi četverogodišnju plaću u iznosu od 260 milijuna eura bruto. U Italiji su značajno smanjili poreze na plaće nogometaša pa bi Messi zarađivao 50 milijuna eura godišnje, što je, primjerice, 19 milijuna više od plaće Cristiana Ronalda u Juventusu.

Spekulira se da Messi u ovom trenutku u Barceloni zarađuje oko 50 milijuna eura neto godišnje, što je svjetski rekord. U bruto iznosu Messi Barcu stoji 100 milijuna godišnje. Dakle, Inter mu u jeku velike krize nude ista, astronomska primanja, ali i četverogodišnji ugovor.

Treba imati na pameti da je Messi u lipnju napunio 33 godine života, a kada mu istekne trenutačni ugovor s Barcom, imat će 34 godine. Dakle, nije baš u cvijetu igračke mladosti, no u Interu su mu ipak spremni ponuditi basnoslovni ugovor, prema kojem bi gotovo sigurno i s 38 godina na leđima bio najplaćeniji nogometaš na svijetu, navodi na kraju gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.