Nevjerojatni događaj iz portugalske lige: Golman na poluvremenu utakmice poslan u karantenu

Foto: Snimka zaslona

S obzirom kako portugalska liga nije neka ”divlja” liga, već se radi o ligi koja je odmah iza najvećih pet liga Europe (španjolska, engleska, talijanska, njemačka, francuska), tako pomalo čudi i jučerašnja situacija s utakmice Belenenses – Moreirense. Naime, pričuvni vratar Belenensesa praktički je otjeran s klupe u poluvremenu utakmice te je poslan u karantenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na poluvremenu utakmice igraču Andreu Moreiri zapovjeđeno je da napusti teren, što je odluka Nacionalnih zdravstvenih vlasti i dr. Grace Freitasa, koji je zaključio kako nije bio poštovan kriterij za održavanje distance i mjera predostrožnosti”, stoji u jučerašnjem priopćenju La Lige NOS.

U čemu je, dakle, problem? Naime, Moreira je dijelio sobu sa suigračem Monteirom koji je prije tjedan dana bio pozitivan na koronavirus, a zbog toga Moreira nije mogao biti u konkurenciji za prethodni susret protiv Porta, no, u međuvremenu je testiran čak tri puta.

Naime, Moreira je testiran osmog, devetog i desetog srpnja te je sva tri puta bio negativan. Ipak, na terenu, pa makar to bila i klupa, nije smio biti, a niti na stadionu, prije nego li su prošla dva tjedna od njegovog zadnjeg kontakta sa zaraženim suigračem, inače također golmanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetnik La Lige NOS dr. Filipe Froes očito je na to zaboravio te je dao pozitivno mišljenje glede ponovnog priključivanja Moreire momčadi i dozvole da ipak bude na terenu, odnosno klupi.

Zaključno, Moreira je imao dozvolu da se priključi momčadi, no, njegova nazočnost na stadionu, pored terena, odnosno na klupi, bila je u suprotnosti s pravilnikom koji je usvojila portugalska liga te je prevezen direktno u karantenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.