Nevjerojatno, u Srbiji ‘poludjeli’ zbog jednog teksta u hrvatskim medijima: ‘Hrvati Srbima pred rukometni rat prijete Olujom’

Foto: Snimka zaslona

U Srbiji su, nažalost, još uvijek posebno alergični na spominjanje Oluje, u bilo kojem kontekstu, pa čak očito i kad to nema veze s oslobodilačkom vojno – redarstvenom operacijom kojom je dobar dio Hrvatske 1995. oslobođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok samu utakmicu protiv Hrvatske večeras u splitskoj Spaladium Areni Srbi čekaju bez nekih većih nadanja, ne obećavaju pobjede i medalje, okrenuli su se nekim drugim stvarima. Zasmetao im je tekst doajena hrvatskog sportskog novinarstva Zdravka Reića pod naslovom: ‘‘Sprema se oluja navijanja: sinergijom igrača i navijača možemo do zlata”. Tekst je, naravno, objavljen u Slobodnoj Dalmaciji.  Srbima je, pogađate, sporan dio teksta u kojem Reić spominje oluju na tribinama.

 “Oluja, oluja se sprema, oluja navijanja sa tribina Spaladium Arene da ponese naše rukometaše do pobjeda na prvenstvu Europe, do – svi sanjamo – zlatne medalje, jedine koja nedostaje u kolekciji odličja ‘kauboja”, navodi Reić u svom tekstu, u kojem se uglavnom doticao Europskog prvenstva, a ne samo utakmice protiv Srbije u Splitu. Reić je također pozvao protiv neprimjerenih skandiranja na tribinama. Tome unatoč srpske medije naslov je iziritirao. Neki srpski tabloidi i portali su naslov Reićevog teksta proglasili skandaloznim, posebno se to odnosi na Blic, Kurir, B92… Svi redom spominju priču o “etničkom čišćenju” Srba nakon Oluje. Očito se u Srbiji još uvijek nije suočili sa svojom tamnom stranom prošlosti.

Ipak, najžešći naslov imao je tabloid Informer, koji je i inače poznat po huškačkim naslovima protiv Hrvata, sada su napisali kako je utakmica u Splitu rukometni rat: “SKANDAL PRED RUKOMETNI RAT! Hrvati prete Srbima novom OLUJOM!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad već ne vjeruju u sportski podvig svojih rukometaša srpski mediji pokušavaju na drugi način pokvariti atmosferu u Splitu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.