NFL: Eaglesi neće obraniti naslov, ispali u drugom krugu doigravanja

Foto: fah

Igrači Philadelphia Eaglesa neće obraniti naslov NFL prvaka, oni su svoj put u ovogodišnjem doigravanju završili u New Orleansu u drugom krugu doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu gdje su ih domaći Saintsi svladali sa 20-14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret prvih nositelja Nacionalne konferencije Saintsa i branitelja naslova Eaglesa, koji su se ove sezone u posljednji trenutak “ugurali” u doigravanje, bio je najneizvjesniji dvoboj drugog kruga, a domaći su do pobjede stigli preokrenuvši zaostatak od 0-14 nakon prve četvrtine.

Eaglesi su sjajno krenuli u susret, presjekli prvo dodavanje domaćeg “quarterbacka” Drewa Breesa te s dva sjajna napada predvođeni Nickom Folesom stigli do velike prednosti. No, domaći su u drugoj četvrtini uzvratili i do odmora smanjili na 10-14, da bi se ključnim pokazao napad Saintsa u trećoj četvrtini koji je trajao čak 11:29 minuta i završio dodavanjem Breesa za Michaela Thomasa koji je postigao “touchdown” za vodstvo domaćih 17-14.

Obrana Eaglesa se previše umorila zbog toliko dugog boravka na terenu pa nije imala odgovor za domaći napad u posljednjoj četvrtini. Ipak, kada je tri minute prije kraja domaći “kicker” Wil Lutz promašio udarac sa 52 jarda kojim je mogao povisiti na 23-14, gosti su dobili novu priliku da “touchdownom” stiglu do pobjede. Stigli su Eaglesi do 27 jarda od posljednjeg polja Saintsa, ali tada je njihov najbolji hvatač Alshon Jeffery ispustio loptu koja mu je prošla kroz ruke, a njegovu pogrešku spremno je dočekao branič domaćih Marshon Lattimore koji je pokazao sigurne ruke i tim presjecanjem praktički osigurao pobjedu svog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saintsi će u konferencijskom finalu za tjedan dana ugostiti Los Angeles Ramse koji su dan ranije na svom terenu svladali Dallas Cowboyse sa 30-22, no do pobjede su stigli i lakše no što to konačni rezultat pokazuje.

New England Patriotsi osmu su godinu zaredim stigli do finala Američke konferencije domaćom 41-28 pobjedom protiv Los Angeles Chargersa, ali konačni rezultat niti u ovom slučaju ne odaje pravo stanje stvari. Predvođeni legendarnim Tomom Bradyjem Patsi su postigli polaganje u svakom od svoja prva četiri napada te na poluvrijeme otišli s vodstvom 35-7 i susret je praktički bio riješen. Gosti iz Kalifornije u samoj su završnici uspjeli tek ublažiti poraz.

Do trećeg uzastopnog nastupa u “Super Bowlu”, a čak devetog otkako su u klubu Brady na poziciji “quarterbacka” i Bill Belichick kao glavni trener, Patriotsi će pokušati sljedeće nedjelje kada će gostovati kod Kansas City Chiefsa koji su u subotu na svom Arrowhead stadionu svladali Indianapolis Coltse s uvjerljivih 31-13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednici konferencijskih finala igrat će u 53. “Super Bowlu” 3. veljače u Atlanti.

Rezultati drugog kruga doigravanja,
Kansas City – Indianapolis 31-13
New England – LA Chargers 41-28
LA Rams – Dallas 30-22
New Orleans – Philadelphia 20-14

Konferencijska finala,
20. siječnja:
Kansas City – New England
New Orleans – LA Rams

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Super Bowl:
3. veljače (Atlanta)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.