Ngannou ususret borbi: Stipe je odličan udarač, ali do sada se nije borio protiv nekoga poput mene

Foto: snimka zaslona

Osam dana prije nego će pokušati Stipi Miočiću preoteti naslov UFC prvaka teške kategorije, Francis Ngannou se video chatom javio novinarima Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavno je pitanje naravno bilo o tome kako vidi odvijanje borbe, kako smatra da će završiti te koliko će trebati da to ostvari. Iz onog što je odgovorio se može dobiti dojam da Kamerunac nema namjeru žuriti sa završavanjem borbe, nego da bi mu taktika trebala biti strpljenje, prenosi Fightsite.

“Ova borba će završiti unutar dvije runde. Svi znaju da mi ne treba puno da završim borbu, samo jedan pravi udarac. Dočekati ću svoju priliku, a onda je i iskoristiti. Spreman sam čekati pravi trenutak, kakvu god da mi šansu pruži, ona će doći, a onda ću ga završiti”, samouvjereno je najavio novi ljubimac UFC-a i njegovog vodstva.

Ipak, shvaća da protiv sebe ima sjajnog borca te smo ovog puta čuli i pohvale koje je udijelio trenutnom prvaku, koji ispred sebe ima priliku postati jedini UFC-ov teškaški prvak koji je tri puta obranio titulu.
“Najveća kvaliteta mu je samopouzdanje, koje je razlog zašto skroz ide prema naprijed. Jako je dobar hrvač te uz to i odličan udarač. No, do sada se nije borio protiv udarača kao što sam ja. “

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi smatraju kako je Ngannou borac koji ima samo jednu kvalitetu, a to je snaga udarca i da je potrebno samo pronaći način kako to izbjeći. S tim se također ne slaže.

“Ne razmišljam o tome, to je njihov problem. Mogu pobijediti udarcem, mogu pobijediti prisiljavanjem na predaju. Imao sam nekoliko takvih dobrih završnica i biti ću spreman ukoliko dođe do hrvačkog napada ili nečeg sličnog.”

Za kraj je bio upitan koliko zna o najvećem hrvatskom MMA borcu, Mirku Filipoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On se gotovo umirovio kada sam ja ušao u sport i u UFC, no vidio sam neke njegove borbe. Bio je sjajan udarač i imao je sjajan high kick.”

Do borbe je ostalo još osam dana, a uskoro će oba borca biti u Bostonu, odakle ćemo svakodnevno moći pratiti ih kroz UFC-ov Embedded serijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.