NHL momčad Calgary Flames ponudila 45-godišnjem Jagru ugovor na godinu dana

Foto: Arnold C

NHL momčad Calgary Flames ponudit će, svega nekoliko sati prije početka nove sezone koja starta u srijedu, jednogodišnji ugovor Čehu Jaromiru Jagru koji će uskoro navršiti 45 godina i “ući” u 24. sezonu u toj ligi, pišu kanadski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jagr je bio bez kluba od isteka svog ugovora s Florida Panthersima gdje je došao 2015. Prošlu je sezonu ovaj veteran završio sa 16 pogodaka i 30 asistencija, zahvaljujući čemu je postao drugi “najplodniji” igrač u povijesti NHL-a sa 1.914 bodova (ukupno 765 golova i 1.149 asistencija).

Samo je legendarni Wayne Gretzky bolji sa 2.857 bodova. Jagr bi ove sezone mogao prestići još jednu legendu Gordiea Howea, igrača koji je odigrao najviše utakmica u regularnom dijelu sezone (1.767).

Češko krilo je dva puta osvajalo Stanley kup s Pittsburghom čiji je dres nosio od 1990. do 2001. Bio je najbolji igrač NHL-a 1999. godine i osvajao je trofej Art Ross, kojim se nagrađuje igrač s najviše bodova, čak pet puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Pittsburgha, Jagr je igrao još za Washington, New York Rangerse, Philadelphiu, Boston, Dallas, New Jersey i na kraju za Floridu.

S češkom hokejskom reprezentacijom osvojio je naslov olimpijskog pobjednika 1998. i dva naslova svjetskog prvaka 2005. i 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.