Nije se radilo o brutalnom već o nesportskom startu: Prekinute sve medijske spekulacije, Soudani će igrati derbi protiv Hajduka, nema dodatnih kazni!

Foto: fah

Na utakmici Dinama i Lokomotive (2:1 za modre) alžirski reprezentativac Soudani nesportski je nasrnuo te onda i udario igrača Lokomotive Luku Capana. Dinamo je na kraju očekivano slavio, iako je u početku gubio, i opet očekivano. Soudani zbog nesportskog ponašanja nije dobio čak ni zeleni karton, a kamoli žuti ili crveni. Većina se slaže, kako navijača, tako i novinara te sudačkih eksperata, najbolji igrač modrih morao je požutjeti. I žuti karton Soudaniju eliminirao bi ga iz derbija s Hajdukom budući kako Alžirac ima jedan karton zarađen na ranijim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što sudac Tihomir Pejin nije adekvatno sankcionirao nesportsko ponašanje Soudanija u jednom dijelu medija pojavile su se informacije o navodnom naknadnom kažnjavanju igrača Dinama. “Disciplinski postupak protiv igrača Dinama može se pokrenuti ‘temeljem prijave koju može podnijeti bilo koji član nogometne organizacije u pisanom obliku ili izjavi danoj u zapisnik pred tijelom nogometne organizacije”, stoji u pravilniku, dakle, prijavu mogu podnijeti Hajduk, protiv kojeg Dinamo ovog vikenda igra, ali i Rijeka, inače glavni konkurent modrih za naslov. Mogu, ali nisu.

Ljutnja dijela javnosti: Je li sudac Pejin kako sugeriraju mediji poštedio Dinamovca Soudanija zbog derbija protiv Hajduka?

Gotovo je sigurno kako od toga neće biti ništa. Naime, predsjednik sudačke komisije Ante Kulušić u razgovoru za Novu TV tvrdi da se ništa više ne može promijeniti jer se nije radilo o brutalno grubom startu nego o nesportskom nasrtaju. Koja je suptilna razlika pokazat će ”ekspertiza” Matea Beusana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sudac je trebao dati opomenu, minimalno žuti. Nije to napravio, sankcioniran je usmeno i ništa se drugo ne može napraviti”, rekao je Kulušić i nastavio s obrazloženjem svojih tvrdnji

“Mislim da ne postoji ta mogućnost, da je bio brutalan start onda postoji. Razlika između brutalnog starta i nesportskog ponašanja je ogromna”, smatra Kuluišić, navodno se do sada nitko nije javio da će pokrenuti prijavu. Nakon ovih riječi Ante Kulušića teko će se netko i javiti, bilo bi očito uzaludno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Postoje razlike u svijetu gdje disciplinski sudac kazni igrača, kada udari igrača s leđa, a nitko to nije vidio. U ovom slučaju sudac je trebao dati opomenu, minimalno žuti. Nije to napravio, sankcioniran je usmeno i ništa se drugo ne može napraviti”, zaključio je Ante Kulušić i tako uglavnom prekinuo sve medijske spekulacije ta sva medijska ”naklapanja” kako Soudani ipak neće zaigrati u tradicionalno najvećem derbiju hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka jer će naknadano biti kažnjen

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.