Ljutnja dijela javnosti: Je li sudac Pejin kako sugeriraju mediji poštedio Dinamovca Soudanija zbog derbija protiv Hajduka?

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Dinama svladali su, posve očekivano, Lokomotivu, iako su ”Lokosi” vodili od 5. minute. Ukupnih 2:1 nikoga nije iznenadilo. Naime, Lokomotiva nikad nije uspjela pobijediti ”susjede” iz Maksimira, malo je tko gajio iluziju da će im to sada uspjeti u trenutku kad je svaki bod modrima presudan. Armin Hodžić s dva je pogotka, iz dva penala, preokrenuo i prvak je došao do vrijednih, neki će reći i unaprijed uknjiženih, bodova.  Pobjedom protiv Lokomotive momčad bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva približila se Rijeci na samo bod zaostatka. Riječani danas igraju protiv Splita, pobjeda im je, naravno, imperativ, ako žele zadržati prednost ispred Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijes jednog dijela javnosti nakon nove pobjede Dinama srušio se na suca Tihomira Pejina, koji je prema općem mišljenju napravio jedan ”nenamjerni” previd. Oprostio je grub start najboljeg igrača Dinama, Alžirca Soudanija, koji je prije nekoliko dana fenomenalnim pogotkom na Rujevici odgodio veliko slavlje Riječana, na nogu ‘lokosa’ Capana. Izvjesno je da bi u Ligi prvaka nervoznog Alžirca sudac isključio bez imalo razmišljanja. Ne bi pomoglo Soudaniju ni opravdanje koje je u njegovo ime pokušao proturiti Petev rekavši da je igrač bio nervozan zbog slabije igre te lošeg rezultata. To je uostalom njegov problem, profesionalac svoju nervozu ne smije ispoljavati na travnjaku prema protivničkim igračima.

Pojedini mediji tvrde da je zapravo sudac oprostio prekršaj Soudaniju kako bi ovaj mogao igrati u idućem kolu u velikom derbiju HNL-a Dinama protiv Hajduka. Da je sudac isključio Alžirca modri bi u derbi ušli znatno oslabljeni, iako i dalje veliki favoriti. Trener Petev prokomentirao je ponašanje svog najboljeg igrača:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Udaranje Soudanija? Kad nekom igraču ne ide, kada rezultat nije dobar, onda i oni postaju nervozni. Ne možemo se tako ponašati, a kad je neki igrač nervozan, onda je na samo 50 posto. Računam da je Soudani bio nervozan zbog slabog rezultata.”

Naravno, mnogi s nestrpljenjem čekaju ponedjeljak i emisiju Stadion HRT-a te ”presudu” Oka sokolovog Matea Beusana, iako njegove riječi neće ništa promijeniti, kao što nikad i nisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.