Nijemci hvale Duvnjaka: ‘Kakav premoćni igrač, koji majstor, on je super zvijezda!’

Foto: fah

Pobjedu hrvatskih rukometaša nad Norveškom i plasman u finale Europskog prvenstva oduševljenim su komentarima popratili brojni njemački mediji, piše Deutsche Welle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duvnjak show razdragao Hrvatsku’ i ‘Epski krimić’: tim riječima započinje osvrt na polufinalnu utakmicu njemački sportski kanal Sport 1. “U ludom je natjecanju super-zvijezda Domagoj Duvnjak, koji inače igra za njemački Kiel, odveo hrvatske rukometaše u finale. Ovaj nadmoćni igrač i playmaker je u utakmici koji je njegova momčad dobila u nevjerojatnom krimiću dao osam golova i sada Hrvati mogu sanjati o svom prvom europskom zlatu”, piše u tekstu.

Autor citira Duvnjaka: “Ja sam naprosto sretan. Mi danas u svakom slučaju idemo spavati s medaljom. Još nikad nismo osvojili europsko zlato, to bi za čitavu naciju bilo naprosto božanstveno.” Po ocjeni ovog portala u žiži je stajao sraz Duvnjaka i norveške zvijezde Sandera Sagosena, iz kojeg je hrvatski igrač izašao kao pobjednik.

“Bio je to pravi rukometni krimić s dva produžetka”, ocjenjuje drugi program njemačke televizije ZDF. I za autora tog teksta ključan je bio dvoboj Duvnjaka i Sagosena. Pritom je, navodi se, hrvatska vrsta imala veliku pomoć brojnih navijača u Stockholmu. “Duvnjak je bio nošen povicima ‘Dule!’, ‘Dule!’ hrvatskih navijača, a proglašen je i za igrača utakmice.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dramatična pobjeda protiv Norveške” naslov je osvrta objavljenog na portalu NTV. I tu se ističe posebna uloga Duvnjaka u pobjedi Hrvatske: “U napetoj utakmici s dva produžetka je premoćni organizator igre dao osam golova i odveo svoju zemlju u finale. Nakon sretnog završetka je stari majstor Duvnjak pao na zemlju kao boksač koji je dobio udarac.” Njega se citira riječima: “Bila je to najteža utakmica u mom životu. Više uopće nemam snage i naprosto sam sretan.”

Bild, list s najvećom nakladom u Njemačkoj, na internetskom izdanju tekst o utakmici je naslovio “Krimić na Europskom prvenstvu”, a posebna uloga Duvnjaka u pobjedi se opisuje riječima: “Ovaj majstor je Hrvatsku po treći put doveo do završnice Europskog prvenstva. Time je svom budućem kolegi u Kielu Sagosenu oduzeo prvu europsku titulu Norveške.”

I ugledni tjednik Spiegel u svom tekstu ističe “dramatično polufinale Europskog prvenstva”. Najzaslužniji za pobjedu je i po ocjeni ovog lista bio Domagoj Duvnjak, a posebno se ističu njegove riječi nakon završetka utakmice: “Samo sam se srušio na parket i zahvalio se Bogu!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.